Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatske tenisačice zaustavljene u prvom kolu WTA turnira

U utorak je hrvatski tenis u pogonu imao dvije predstavnice na WTA turnirima u Varšavi i Hamburgu, a nažalost obje su završile nastup u prvom kolu. I dok poraz Jane Fett od Linde Noskove ne možemo gledati kao iznenađenje, poraz Donne Vekić od Storm Hunters to definitivno jest.

Nakon što je prošlog tjedna osvojila Hopman Cup zajedno s Bornom Ćorićem, Donna je u Hamburg došla u ulozi prve nositeljice. Nažalost, najbolja hrvatska tenisačica je završila natjecanje već u prvom kolu porazom od Australke Storm Hunters, finalistice Wimbledona u konkurenciji parova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na samom početku meča se Vekić našla u zaostatku od 2:0 i 0-40, a nakon što je to uspjela sačuvati, započela je niz od četiri uzastopno osvojena gema. Do kraja seta su tenisačice razmijenile po jedan break pa je Vekić dobila prvi set sa 6:3.

Donna je i drugi set otvorila s rezultatskim deficitom od jednog breaka vrijednog vodstva od 3:1. Imala je Donna tri vezane break lopte, no nije ih uspijela iskoristit pa drugi set u konačnici gube sa 6:3.

U trećem setu je Hunters Donni dozvolila tek dva poena na returnu, dok je hrvatskoj tenisačici dva puta oduzela servis za konačnih 6:4 3:6 3:6 i veliku te neočekivanu pobjedu.

Nakon što je prošla dva kola kvalifikacija u poljskoj prijestolnici, Jana Fett je bila veoma blizu pobjede u prvom kolu glavnog turnira, no u tome nije uspjela. Nakon što je prvi set osvojila sa 6:4 i povela s 2:0 u drugom protiv Noskove, hrvatska tenisačica je drugi set izgubila u tiebreaku sa 7-4.

U odlučujućem trećem setu, Fett je povela s 3:2, ali do kraja meča osvaja tek jedan od posljednjih 17 poena i gubi meč sa 6:4 6:7 3:6.

Komentari

Povezano