Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatske vaterpolistice ispustile pobjedu i plasman na Svjetsko prvenstvo

Posljednjeg dana natjecanja na Europskom prvenstvu vaterpolistica, Hrvatice su igrale za sedmo mjesto. U utakmici u kojoj je pobjeda značila odlazak na SP, hrvatske vaterpolistice su ispustile vodstvo od 9:7 te su na kraju poražene s 11:9 od Velike Britanije.

Prvu četvrtinu su obilježile mnogobrojne tehničke pogreške, a nju su zahvaljujući golovima Rie Glas i Matee Skelin hrvatske vaterpolistice dobile s 2:1. Britanke su izjednačile rezultat u prvom napadu druge dionice nakon pogotka Katy Cutler, a onda Jelena Butić s dva fantastična gola dovodi Hrvatsku u prednost od 4:2 nakon prvog poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon samo šest pogodaka u prve dvije četvrtine, u trećoj smo vidjeli čak devet. Britanke su dionicu otvorile s tri uzastopna gola te su po prvi put na utakmici prešle u vodstvo od 5:4.

Niz je prekinula Jelena Butić svojim trećim pogotkom, ali pogotkom Katherine Rodgers za 6:5, Britanke ponovno vode. Imale su vaterpolistice Velike Britanije napad za +2, ali Medvešek ponovno upisuje veliku obranu, a kapetanica Ivana Butić iz kontranapada izjednačava na 6:6.

To je pokrenulo niz od tri uzastopna pogotka Hrvatske nakon kojeg su naše vaterpolistice povele s 8:6 golovima Matee Skelin i Kiare Brnetić. U konačnici se na predah pred završnih osam minuta otišlo s 8:7 nakon što je Cecily Turner realizirala peterac petnaestak sekundi prije kraja treće četvrtine.

Brnetić je svojim drugim golom na susretu ponovno vratila Hrvatsku u prednost od +2, međutim Rodgers s dva uzastopna pogotka izjednačava na 9:9 i u završne tri i pol minute se ulazi s neriješenim rezultatom.

U posljednju minutu se ušlo s tim rezultatom, a onda s istekom napada i s velike udaljenosti, Cecily Turner postiže pogodak za 10:9 samo 40 sekundi prije kraja. U sljedećem napadu, onom za izjednačenje, Hrvatice su izgubile loptu što je naplatila Toula Falvey pogotkom za konačnih 11:9 i plasman Velike Britanije na Svjetsko prvenstvo u Dohi.

Hrvatske vaterpolistice će morati pričekati na svoj premijerni nastup na Svjetskom prvenstvu, a osmim mjestom su izjednačile najbolji rezultat u povijesti Europskih prvenstava.

Komentari

Povezano