Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatske vaterpolistice pružile dobar otpor protiv europskih prvakinja

Nakon jučerašnje velike pobjede nad Srbijom i ostvarenja cilja odnosno plasmana u četvrtfinale Europskog prvenstva, hrvatske vaterpolistice su danas ponovno uskočile u bazen. Protivnice teško da su mogle biti zahtjevnije jer je riječ o Španjolkama koje su dvostruke uzastopne europske prvakinje i svjetske te olimpijske viceprvakinje.

Reprezentativke Španjolske su opravdale status favorita te su slavile sa 17:6, ponajviše zahvaljujući drugom poluvremenu u kojem su bile bolje s 8:1. Nije taj pad u igri mladih hrvatskih vaterpolistica iznenađujuć jer im je ovo bila treća utakmica u posljednja tri dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Braniteljice naslova su povele u drugoj minuti pogotkom Beatriz Ortiz Munoz, dok je Paula Camus udvostručila prednost tri minute kasnije. Hrvatice su smanjile zaostatak na 2:1 preko Kiare Brnetić te su imale napad s igračicom više za izjednačenje koje nisu iskoristile što su Španjolke kaznile s tri uzastopna gola za 5:1. Do kraja prve dionice još je 14-godišnja Neli Janković postigla svoj drugi gol na turniru za 5:2.

Camus je svojim trećim pogotkom na utakmici dovela Španjolsku u prednost od 6:2, ali hrvatske vaterpolistice preko Brune Barišić i Jelene Butić dolaze na samo -2. To je ujedno bila najmanja razlika do kraja susreta jer su se europske prvakinje već do poluvremena vratile na +4 (9:5).

Na prvi pogodak u drugom dijelu smo čekali dulje od pet minuta, no kada su zabile prvi, Španjolke su treću dionicu dobile s 3-0 za 12:5. Dva od ta tri gola je postigla Maria del Pilar Pena Carrasco, a svoj niz je nastavila golom za 13:5 početkom četvrte četvrtine.

Niz od pet uzastopnih pogodaka Španjolki je prekinula Iva Rožić svojim drugim golom na utakmici. Do kraja susreta su Španjolke postigle još četiri gola u nizu za konačnih 17:6 i plasman u šesto uzastopno polufinale Europskog prvenstva.

Do pobjede su ih predvodile kapetanica Pena Carrasco te Camus Amoros sa po četiri gola, dok je za Hrvatsku Rožić zabila dva.

Hrvatskim vaterpolisticama sada slijedi razigravanje od petog do osmog mjesta te ih jedna pobjeda dijeli od prvog povijesnog plasmana na Svjetsko prvenstvo koje se od 4. do 16. veljače održava u Dohi.

Komentari

Povezano