Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatske vaterpolistice velikim preokretom protiv Srbije izborile četvrtfinale EP-a

Nakon tri uvjerljiva poraza u grupnoj fazi Europskog prvenstva za vaterpolistice, hrvatske reprezentativke su danas igrale dvoboj osmine finala protiv Srbije. U izuzetno uzbudljivoj utakmici, Hrvatice su nakon velikog preokreta slavile s 11:8 za drugo uzastopno četvrtfinale EP-a.

Početak susreta je obilježio čitav niz tehničkih grešaka, a naše vaterpolistice u vodstvo od 1:0 dolaze poslije lukavštine Jelene Butić koja je najavila odličnu partiju u četvrtoj minuti dvoboja. Nakon toga uvodnu četvrtinu na svoj mlin okreću Srpkinje koje s tri pogotka u nizu dolaze do vodstva od 3:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga je Hrvatska preko kapetanice Ivane Butić smanjila na 3:2 pa se onda igralo gol za gol sve do kraja prvog poluvremena kada su na predah s vodstvom od 6:4 otišle vaterpolistice Srbije. Hrvatske reprezentativke su u više navrata imale dobre situacije za izjednačenja, no manjak preciznosti i smirenosti u njima su dovele do toga da su se našle u rezultatskom deficitu od -2.

Trećim pogotkom Ane Miličević, Srpkinje su u prvom napadu drugog dijela povele sa 7:4, no onda su se u potpunosti ugasile. Uslijedio je period od šest minuta bez gola, a onda Hrvatice preko Kiare Brnetić, koja je također postigla treći gol na susretu i Magdalene Butić smanjuju na samo jedan pogodak razlike pred posljednju dionicu.

Bio je to samo početak potpunog preokreta. Jelena Butić je u prvom napadu četvrte četvrtine izjednačila na 7:7, dok je nakon toga Iva Rožić iz kontranapada vratila Hrvatsku u prvo vodstvo nakon onog početnog od 1:0.

Srbija je izjednačila na 8:8 preko Ane Miličević, međutim do kraja utakmice Hrvatice dvama golovima najbolje igračice utakmice Jelene Butić i jednim Ive Rožić kompletiraju preokret za konačnu pobjedu od 11:8 i plasman u drugo uzastopno četvrtfinale Europskog prvenstva.

Uz spomenutu Jelenu Butić koja je zabila četiri pogotka te Kiaru Brnetić koja je postigla samo jedan manje, svakako treba istaknuti Laticu Medvešek koja je imala devet obrana između vratnica.

Hrvatsku u četvrtfinalu očekuje dvoboj protiv Španjolske, aktualnih europskih prvakinja te svjetskih i olimpijskih viceprvakinja.

Komentari

Povezano