Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatski BMX biciklist usprkos slomljenim rebrima došao na korak od Olimpijskih igara

Najbolji hrvatski BMX biciklist Marin Ranteš ovog je vikenda napravio veliki korak prema odlasku na Olimpijske igre u Parizu u BMX-u slobodnim stilom. On je u Šangaju, u finalu prvog od dva olimpijska kvalifikacijska turnira, osvojio peto mjesto.

Ranteš je za peto mjesto osvojio 36 bodova, a drugi kvalifikacijski turnir će se održati u Budimpešti za nešto više od mjesec dana, točnije od 20. do 23. lipnja i tamo će biti ključno plasirati se među prvih šest mjesta. Razlog za to jest taj što će šest biciklista s najvećim brojem bodova s ta dva natjecanja izboriti plasman na Olimpijske igre s tim da jedna država može imati maksimalno dvojicu u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To peto mjesto dodatno dobiva na značaju kada znamo da je Ranteš to ostvario unatoč tome što još uvijek ima slomljena rebra koja nije zaliječio od ozljede koju je zadobio u travnju. Ranteš se iz Kine sljedećom porukom obratio fanovima na Facebooku:

– Osvojeno 5. mjesto na prvom olimpijskom kvalifikacijskom natjecanju!! Super zadovoljan rezultatom i korak bliže Parizu 2024. Hvala HBS-u na svemu!! Bilo je teško trenirati i natjecati se sa slomljenim rebrima, ali imao sam nevjerojatnu podršku cijelog kineskog tima i mog najboljeg brata Daniela Dhersa! Hvala vam svima što ste se brinuli za mene i hvala vam za svu pomoć u teškim trenucima koje sam proživio proteklih mjeseci!

Komentari

Povezano