Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatski borci osvojili nove dvije medalje na Europskim igrama

Nakon četiri uzastopne pobjede kojima je izborio plasman na Olimpijske igre u Parizu sljedeće godine, hrvatski boksač Gabrijel Veočić je osvojio srebrnu medalju na Europskim igrama u Krakowu. 22-godišnjeg Brođanina je u finalu kategorije do 80 kilograma svladao Ukrajinac Oleksandr Khyzhniak.

Ukrajinac je jednostavno bio mnogo bolji u današnjem meču te su Veočiću brojali već u prvoj rundi, no borba se nastavila. Četvorica sudaca su rundu ocijenili kao 10-9, dok ju je sudac iz Alžira vidio kao 10-8.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, Gabrijel je ipak poražen prekidom sredinom druge runde kada je njegov otac i trener Pero Veočić odlučio zamahnuti ručnikom i na taj način zaustaviti borbu.

Prvu medalju s Europskih igara za hrvatski kickbox je osvojila Antonija Zec. Članica splitskog Pitbulla je u četvrtfinalnom dvoboju svladala Sabriye Gur iz Turske s 2-1 u rundama (7:5, 9:7, 6:7). Nažalost, Antonija nije uspjela ući u finale kategorije do 70 kilograma jer ju je s 3-0 (14:4, 10:9, 10:7) porazila srpska predstavnica Aleksandra Krstić pa se tako morala zadovoljiti brončanim odličjem.

Hrvatska tako jedan dan prije kraja Europskih igara u Krakowu broji 12 medalja te zauzima 17. mjesto s četiri zlatne, četiri srebrne i četiri brončane medalje.

Komentari

Povezano