Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatski gimnastičar iznenadio u Dohi i izborio plasman na Olimpijske igre

Hrvatski gimnastičar Aurel Benović je danas kreirao senzaciju na posljednjoj postaji Svjetskog kupa u Dohi te je izborio plasman na svoje prve Olimpijske igre koje će se ove godine održati u Parizu. Osječanin je u finalu partera zauzeo četvrto mjesto što mu je uz određena poklapanja kod rezultata donijelo skok u ukupnom poretku i u konačnici olimpijsku vizu.

Benović je pred nastup u Dohi imao poprilično male izglede za plasman preko bodova u Svjetskom kupu jer je morao računati na par slabijih rezultata njegovih protivnika što je i dočekao. Nakon što je Bjelorus Yegor Šaramkov podbacio i zapeo u kvalifikacijama, a Francuz Benjamin Osberger zauzeo šesto mjesto u finalu, slavlje 23-godišnjaka je moglo započeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na parteru u Dohi je slavio Kazahstanac Milad Karimi ispred Britanca Lukea Whitehousea i svog sunarodnjaka Dmitriya Patanina. Dodajmo da Benovića u Dohi sutra čeka nastup u finalu preskoka, dok će Tina Zelčić nastupiti u finalu na gredi.

Benović je tako postao drugi hrvatski gimnastičar koji je osigurao plasman na Olimpijske igre u Pariz nakon što je Tin Srbić prethodno izborio kvotu na preči. Prvi gimnastičar koji je predstavljao Hrvatsku na Olimpijskim igrama je bio Aleksej Demjanov koji je to učinio u Atlanti 1996. godine nakon čega smo čekali punih 12 godina na novog natjecatelja, a onda je u Pekingu Filip Ude osvojio srebro na konju s hvataljkama, dok je Tina Erceg na istom mjestu postala prva gimnastičarka s izborenim plasmanom na OI.

2012. godine je isto dvoje gimnastičara predstavljalo Hrvatsku, dok je četiri godine kasnije Ude nastupio na svojim trećim olimpijskim igrama, dok je Tinu zamijenila Ana Đerek. Ana je nastupila i u Tokiju 2021. godine, dok je spomenuti Tin Srbić na svom debiju na Olimpijskim igrama osvojio srebro na preči nakon što je bolji od njega bio nevjerojatni Japanac Daiki Hashimoto koji je na tim Igrama osvojio zlato i u višeboju.

Komentari

Povezano