Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatski hokejaši na ledu pobjedom započeli olimpijske kvalifikacije

Danas je u Reykyaviku, Tilburgu i Beogradu započeo drugi krug kvalifikacija za plasman na Zimske olimpijske igre 2026. godine u hokeju na ledu. Baš u susjednom Beogradu nastupa Hrvatska koja je smještena u skupinu M zajedno s domaćinom Srbijom, Turskom i Tajvanom.

Upravo su hrvatski hokejaši protiv azijske reprezentacije otvorili turnir te su ostvarili poprilično očekivanu pobjedu. Konačan rezultat je bio 6:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako u prvoj trećini nije bilo pogodaka, Hrvatska je u drugoj došla do komfornih 3:0 golovima Domena Vedlina, Vite Idžana i Ante Bebeka te je ostvarila prednost koju hokejaši Tajvana nisu bili u mogućnosti nadoknaditi. Tih 3:0 je na semaforu stajalo sve do same završnice kada hrvatski hokejaši postižu nova tri pogotka u posljednjih pet minuta za uvjerljivih 6:0. Strijelci su redom bili Domen Vedlin, Tadija Mirić i Patrik Dobrić. Konačnih 6:1 je postavio Chang-Hsing Yang minutu i pol prije kraja dvoboja.

Hrvatska već sutra od 15:30 igra protiv Turske, dok će u subotu od 19:00 igrati protiv Srbije u dvoboju koji bi prema očekivanjima trebao odlučivati o prvom mjestu koje vodi u treći krug kvalifikacija.

Komentari

Povezano