Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatski košarkaši nalaze nove angažmane diljem Europe

Nastavlja se gužva i pojačana aktivnost na košarkaškom tržištu, a posljednjih dana svjedočili smo potpisima hrvatskih košarkaša doslovno na gotovo svim krajevima Europe.

Tako je iskusni bivši reprezentativac Hrvatske, 34-godišnji Pavle Marčinković pronašao angažman u Azerbejdžanu. Riječ je o klubu imena Sabah BK Baku, koji je osnovan prošle godine i već je u prvoj godini svoga postojanja osvojio naslov prvaka ove naftom bogate države. Trenutno je na rosteru Sabaha čak osmero stranaca, a s klupe će ih voditi makedonski stručnjak Boban Mitev. Prošle sezone Marčinković je u dresu Cedevite Junior bilježio 8.8 poena i 3.3 skoka po utakmici, a ranije u karijeri je nosio dres Zadra, Cibone, Šibenke, Splita, Zagreba, Puntamike, bugarskog Lukoil Akademika te ciparskog Apollona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na krajnji sjever Europe vraća se Đani Koljanin, 202 cm visoki krilni centar koji je prošle sezone nastupao za belgijski Kortrijk. Nova destinacija ovog 27-godišnjeg Puležana je KR Reykjavik, klub u kojem je već proveo sezonu 2021./2022. Koljanin je četiri sezone proveo na studiju u SAD-u, a nakon povratka u Europu još je igrao za talijanskog niželigaša Laghi Gazzada te austrijskog bundesligaša Arkadia Traiskirchen. Prošle sezone u vrlo kompetitivnoj belgijskoj ligi bilježio je 9.7 poena i 3.7 skokova po susretu.

Luka Kamber se nakon dvije sezone provedene u rodnoj mu Njemačkoj spušta nešto južnije, u Austriju, u kojoj je kao i Koljanin već nosio dres Arkadije, a gdje će u narednoj sezoni braniti boje drugoligaša BBU Salzburga. Kamber je 203 cm visoki 29-godišnji krilni centar koji je prošao omladinsku školu njemačkog velikana ALBA-e iz Berlina, da bi se potom zaputio preko bare, gdje je studirao i igrao košarku na sveučilištu Nicholls State. Po povratku u Europu potpisao je za sinjski Alkar, da bi uslijedio povratak u Njemačku i redom klubove Eintracht Stahnsdorf, Dresden Titans, Baskets Elchingen, Kirchheim Knights i Baskets Wolmirstedt. U dresu potonjeg kluba prošle je sezone u prosjeku bilježio 7.6 poena i 4.0 skoka.

Najbliže kući odlazi Splićanin Josip Jukić, 205 cm visoki 27-godišnji centar, koji će karijeru nastaviti u redovima BiH prvoligaša i člana ABA 2 Lige Širokog. Jukiću će ovo biti treći odlazak na angažman izvan Hrvatske, budući da je dio karijere proveo u belgijskom Brussels Basketu te mađarskom Kaposvaru. Osim Splita, u Hrvatskoj je još nastupao za Puntamiku, a prošle je sezone za Žute bilježio 3.9 poena i 3.7 skokova po susretu.

Komentari

Povezano