Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatski košarkaši našli inozemne angažmane

Trojica hrvatskih košarkaša pronašlo je nove klubove u inozemstvu, čije će boje braniti sljedeće sezone.

Bivši povremeni reprezentativac Antonio Jordano tako će Francusku zamijeniti Mađarskom, gdje će igrati za klub imena Falco-Vulcano Szombathely. Prošlu je sezonu Jordano započeo u Zadru, a završio u francuskom prvoligašu Chalon/Saone, gdje je bilježio 10.6 poena po susretu. Ovaj 190 cm visoki 24-godišnji Riječanin je profesionalnu karijeru započeo u Cedeviti, igrao je još za Zabok i Vijednosnice, a sa Zadrom je 2021. godine osvojio Kup Krešimira Ćosića. U Szombathelyu će mu društvo praviti još jedan Hrvat Boris Barać.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlatko Granić se pak vraća u bugarski klub Chernomorets iz grada Burgasa, gdje je već nastupao u drugom dijelu sezone 2021/2022. Riječ je o 206 cm visokom Drnišaninu rođenom 1994. godine koji se nakon studija u SAD-u 2017. godine otisnuo u profesionalne vode, te je do sada u karijeri igrao za talijansku Barcellonu, engleski Manchester Giants, češki Geosan Kolin, sinjski Alkar, makedonski Kozuv te prošle sezone slovački klub Spysski Rytieri Nova Ves. Sa slovacima je stigao do polufinala domaćeg prvenstva i Alpe-Adria Cupa, a u 35 je odigranih utakmica bilježio 10.0 poena i 6.3 skokova, uz sjajnih 53% šuta iz igre, 45% za tricu te 1.38 poena po šutu.

Najbliže kući će biti Šibenčanin Martin Junaković, koji će u novoj sezoni nositi dres Širokog, člana BiH Lige te ABA2 Lige. Prošle je sezone 188 cm visoki 29-godišnji razigravač nastupao za francuskog drugoligaša Boulazac, gdje je bilježio 11.1 poena i 4.4 assista po utakmici. Iz Šibenke se Junaković već sa 16 godina otisnuo u Zagreb, gdje je prvo igrao za Cedevitu i Mladost, a nakon jedne sezone u Šibenci odlazi u Cibonu, a potom slijede Jolly JBS, ponovno Šibenka, pa Kaštela, Hermes Analitica, Zagreb, makedonski Ohrid AV, još jednom Šibenka, litvanski Nevezis te Zadar u kojem se zadržao tri sezone prije odlaska u Francusku.

Komentari

Povezano