Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatski košarkaši pobijedili Šveđane u razigravanju na U-18 EuroBasketu

Hrvatski mladi košarkaši na dramatičan način su slavili protiv Švedske u razigravanju od 9. do 12. mjesta. na U-18 EuroBasketu. Nakon produžetaka slavili su 87:85.

Imali su hrvatski reprezentativci vodstvo duže od 30 minuta utakmice, a u posljednjoj četvrtini odvijala se prava drama. Već u trećoj četvrtini Šveđani su ubacili više poena nego u cijelom prvom dijelu i krenuli prema izjednačenju do kojeg su naposlijetku uspjeli doći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Minutu prije kraja regularnog dijela bilo je 77:77. Obenjo je za Švedsku položio, a 11 sekundi prije kraja Noa Zemljić pogađa tricu za 78:77. Nakon time-outa Švedska je zaradila dva slobodna bacanja, a s pogođenim jednim odvode utakmicu u produžetak.

Drama se nastavila i u nastavku. Pet sekundi prije kraja rezultat je bio izjednačen 85:85, a u posljednjoj sekundi Vigo Bart ubacuje koš i donosi Hrvatskoj slavlje od 87:85.

U redovima hrvatske reprezentacije najviše koševa ubacio je Toni Bilić koji je zadobio ozljedu na glavi pri kraju zadnje četvrtine, a s parketa je ispraćen pljeskom s upisana 23 poena. Pratili su ga Noa Zemljić s 19, Vigo Bart s 16 te Tin Udovičić s 14 poena.

U razigravanju za 9. mjesto Hrvatska će igrati protiv Italije, a utakmica je na rasporedu danas od 18 sati.

Komentari

Povezano