Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatski košarkaši poslije drame izborili finale olimpijskih kvalifikacija

Hrvatska košarkaška reprezentacija je izborila finale olimpijskih kvalifikacija! Izabranici Josipa Sesara su večeras u Pireju u napetoj utakmici svladali Dominikansku Republiku rezultatom 80:77 te će sutra protiv Grčke igrati za odlazak na Olimpijske igre.

Bio je ovo susret koji je bio izjednačen većim dijelom, a u završnih 10 minuta se ušlo s neriješenih 53:53 iako je Hrvatska imala vodstvo od 50:40 pet minuta prije kraja treće dionice. Dominikanci su bolje otvorili četvrtu četvrtinu pa su nakon trica Victora Liza i Angela Nuneza došli do prednosti od četiri poena razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je ubrzo odgovorila pa je serijom od 10-5 ponovno vratila prednost na svoju stranu, a onda se igralo otprilike koš za koš. Naša reprezentacija je u završnu minutu ušla s vodstvom od 76:71 nakon što je redom nezaustavljivi Ivica Zubac postigao hook, Jaleen Smith položio nakon prodora, a Dario Šarić ubacio dva slobodna bacanja.

Kada je Mateo Drežnjak zakucao za 78:71 otprilike 40 sekundi prije kraja, činilo se da je pobjednik odlučen, no onda je uslijedila nova drama. Najprije Nunez postiže tricu, dok onda Smith pravi prekršaj nad Monterom pri šutu za tri poena, a on pogađa sva tri za prilazak Dominikanaca na 78:77 samo sedam sekundi prije kraja.

Mario Hezonja je nakon toga izborio dva slobodna bacanja te je oba pogodio i Dominikanskoj Republici je za napad za izjednačenje ostalo samo šest sekundi. U posljednjem napadu je Chris Duarte pokušao tricom iz teške pozicije zabiti za produžetke, no nije uspio pogoditi preko Šarića i Drežnjaka te je Hrvatska došla do pobjede od 80:77.

Hrvatsku je do pobjede predvodio sjajni Ivica Zubac koji je ubacio 25 poena i to bez promašaja iz igre (10/10) uz 9 skokova, dok su dvoznamenkasti još bili i Jaleen Smith i Dario Šarić s po 14 poena te Mario Hezonja s 12.

Prethodno danas je Grčka deklasirala Sloveniju te je trijumfom od 96:68 prva izborila finale. Ono je na rasporedu u nedjelju od 20 sati.

Komentari

Povezano