Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatski kvalifikanti ostali bez glavnog turnira u Umagu

Danas je od 18:40 započeo kvalifikacijski dio ATP turnira u Umagu u kojem nastupaju i dva Hrvata – Nino Serdarušić i Jerko Brkić. Da budemo potpuno precizni, njih dvojica su nastupali jer su obojica danas poraženi.

Krenimo od potonjeg. Brkić je jučerašnjim slavljem nad Lukom Mikrutom u finalu ”Road to Umag” Mastersa izborio plasman u kvalifikacije, no danas nije uspio iznenaditi Kazahstanca Timofeya Skatova. 134. tenisač svijeta je slavio s uvjerljivih 6:2 6:2. Splićanin je izgubio pet od osam servis gemova u ovom susretu, dok je protivniku servis uspio oduzeti tek jednom. Skatov je danas imao 70% ubačenog prvog servisa, dok je osvajao sjajnih 74% poena nakon ubačaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednake sreće, odnosno nesreće je bio i Serdarušić. On je za protivnika u prvom kolu kvalifikacija imao drugog nositelja – Čileanca Tomasa Barriosa Veru. Ni u njihovom trećem međusobnom ogledu, Nino nije uspio doći do pobjede.

Nino se danas iznimno mučio posebice s bacanjem loptice u zrak prije servisa, a susret je započeo s dva izgubljena servis gema. Uspio je hrvatski tenisač nadoknaditi zaostatak od 1:5 do 4:5, ali više od toga nije mogao pa Čileanac ipak osvaja prvi set sa 6:4. Ni u drugom setu Nino nije uspio zaprijetiti svom protivniku, dok mu je Barrios Vera ponovno oduzeo dva servis gema te je došao do još uvjerljivijih 6:2.

Što se ostalih mečeva tiče, samo je jedan meč dovršen, a u njemu je Argentinac Facundo Bagnis s 2-0 u setovima bio bolji od Talijana Francesca Maestrellija.

Komentari

Povezano