Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatski odbojkaši u osmini finala Europskog prvenstva

Hrvatska seniorska odbojkaška reprezentacija je u nedjelju u dvoboju četvrtog kola Europskog prvenstva u odbojci svladala reprezentaciju Bugarske s 3-1 u setovima. Tom su pobjedom kolo prije kraja grupne faze izborili osminu finala.

Bugarski odbojkaši su bolje otvorili susret te su napeti prvi set dobili s 25-22 nakon što su veći dio seta proveli u vodstvu od 2-3 poena razlike. Odgovor hrvatske reprezentacije je bio vrlo brz i jasan te su drugi set osvojili s glatkih 25-16.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći set je bio maksimalno izjednačen. Igralo se poen za poen, a tek kod vodstva od 20-19 naša reprezentacija osvaja tri poena u nizu te dolazi do osjetnih +4. U konačnici su treći set dobili s 25-22 te su tako osigurali barem jedan bod iz ovog susreta.

U četvrtom setu je Hrvatska igrala sjajno te se to dalo vidjeti i na semaforu. U jednom trenutku je prednost iznosila i sedam poena razlike, 16-9. Činilo se da će to biti šetnja u parku za naše odbojkaše, ali se Bugari uspijevaju vratiti u samoj završnici seta te smanjuju na 22-21.

Ipak, došlo je do konsolidacije u hrvatskim redovima i do pobjede s tri uzastopno osvojena poena za konačnih 25-21 i 3:1 u setovima. Do slavlja su Hrvatsku predvodili fenomenalni Marko Sedlaček s čak 29 osvojenih poena te sjajni blok koji je donio 14 poena.

Hrvatska u ovom trenutku zauzima drugo mjesto skupine B s osam bodova, a u posljednjem kolu će igrati protiv jednog od favorita natjecanja – Slovenije koja ima tri pobjede u tri utakmice.

Komentari