Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatski paraatletičar osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu

Posljednjeg dana Svjetskog prvenstva u paraatletici koje se proteklih dana održavalo u Parizu, Hrvatska je osvojila i prvu medalju. Brončanom medaljom se u bacanju kugle u kategoriji F33 okitio Deni Černi.

Naš brončani paraolimpijac je do nove bronce s velikih natjecanja stigao novim najboljim rezultatom sezone od 11.08 metara što je bilo 34 centimetra kraće od drugoplasiranog Talijana Giuseppe Campoccija i 83 centimetra kraće od svjetskog prvaka, Marokanca Zakariae Derhema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz spomenutu broncu s posljednjih Paraolimpijskih igara u Tokiju, Černi je tako danas stigao i do svoje prve medalje na Svjetskim prvenstvima koja mu je osigurala vizu za nastup na sljedećim Paraolimpijskim igrama koje će se održati u Parizu. Uz te dvije bronce, Deni je osvojio srebro i broncu na Europskim prvenstvima.

Mogla je riznica medalja hrvatskih paraatletičara sa Svjetskih prvenstava biti značajno obogaćena u Parizu, no čak četiri naša reprezentativca su zauzela četvrto mjesto. S pozitivne strane, iako se nisu okitili medaljama, izvadili su vize za Paraolimpijske igre!

Vizu za Igre u Parizu su tako izvadili Miljenko Vučić u bacanju kugle u konkurenciji slijepih i slabovidnih osoba, Matija Sloup u bacanju kugle u kategoriji bacača niskih rastom, Luka Baković u bacanju kugle u kategoriji F46 te Ivan Katanušić u bacanju diska u kategoriji F64.

Komentari

Povezano