Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatski parovi stopostotni u New Yorku; Dodig protiv Pavića za četvrtfinale

Subota je za hrvatski tenis na US Openu donijela tri meča drugog kola u konkurenciji parova. Sa svojim partnerima su na terene u New Yorku izašli Ivan Dodig, Mate Pavić i Nikola Mektić. Sva trojica su do pobjede došli na identičan način, rezultatom 2-1 u setovima.

Ivan Dodig je sa svojim novim partnerom Adamom Pavlásekom igrao protiv Nicolasa Barrientosa i Skandera Mansourija. Protiv, također novopečenog para, su osvojili prvi set sa 6:4 da bi drugi izgubili u tie-breaku sa 7-5. U odlučujućem setu su do breaka došli pri vodstvu 3:2. Nakon toga su samo dva puta trebali zadržati svoj početni udarac. U tome su i uspjeli te su se sa 6:4, (5)6:7, 6:3 plasirali u osminu finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i Dodig, Mate Pavić je s Marcelom Arevalom osvojio prvi set. Oni su protiv Sandera Gillea i Jorana Vliegena prvi set osvojili u tie-breaku. U drugom su im Belgijci uzvratili, također u tie-breaku da bi onda u trećem setu prva dva gema bila ključna. U prvom je hrvatsko-salvadorski par došao do breaka, a u drugom su spasili tri break prilike koje su imali Gille i Vliegen. Do kraja meča nisu gubili servis te su sa 7:6(4), (3)6:7, 6:4 izborili okršaj s Dodigom i Pavlásekom.

Treći hrvatski predstavnik, Nikola Mektić, također je osvojio prvi set u meču. On i Wesley Koolhof su sa 6:3 osvojili prvi set Rafaela Matosa i Marcela Mela. Zatim su, kao i svaki hrvatski predstavnik, drugi set izgubili u tie-breaku.

Kao i u Pavićevom meču, prvi gem se pokazao kao jedan od ključnih u meču. Hrvatsko-nizozemski par je u tom gemu spasio dvije vezane prilike Brazilaca. Do kraja meča nisu dopustili ni jednu break loptu, a Matosu i Melu su početni udarac oduzeli kod vodstva 4:3. Iskoristili su svoju treću meč loptu za pobjedu 6:3, (5)6:7, 6:3 i plasman u osminu finala gdje ih čeka dvoboj s osvajačima Wimbledona, Harrijem Heliövaarom i Henryjem Pattenom.

Mečevi osmine finala u konkurenciji parova su na rasporedu prvog i drugog rujna.

Komentari

Povezano