Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatski pikado igrač dominantno došao na korak od PDC Tour Carda

Nakon završetka fantastičnog Svjetskog prvenstva u pikadu, početak nove godine je označio i početak PDC Qualifying Schoola na kojem se igrači iz svih krajeva svijeta bore za ukupno 30 dvogodišnjih PDC Tour Card. Igra se na dvije lokacije u engleskom Milton Keynesu i njemačkom Kalkaru, a hrvatski predstavnici nastupaju u Njemačkoj.

Romeo Grbavac je danas bio jednostavno briljantan te je sa šest pobjeda iz isto toliko mečeva već u drugom “eventu” izborio plasman na ”Final Stage” natjecanja koji se održava od 11. do 14. siječnja. Osvajači Tour Carda nastupaju na Players Championship turnirima kao i European Tour Qualifier turnirima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grbavac je natjecanje započeo laganom pobjedom od 5-0 protiv Belgijca Stijna Vekemansa, dok je u drugom meču gađao nešto slabije pa je s 5-4 svladao Finca Janija Laurilu. Uvjerljivim pobjedama se vratio trijumfom od 5-0 protiv Čeha Miroslava Navratila u dvoboju u kojem je njegov prosjek tri strelice iznosio 91.65.

Nakon toga je s 5-3 svladao dvojicu Nijemaca, Nicu Kurza i Michaela Unterbuchnera čime je izborio odlučujući meč protiv Šveđanina Jeffreya De Graafa koji je, sjetit će se oni koji su pomno pratili Svjetsko prvenstvo, došao do šesnaestine finala u kojoj je s 4-2 izgubio od Roba Crossa, šestog pikado igrača svijeta. Njega je Grbavac svladao s 5-2 te je tako izborio priliku za vrijedni Tour Card.

U konkurenciji pikado igrača koji su danas došli do nastupa u TOP 16, Grbavac je imao 12. najveći prosjek tri strelice (86.10), a s prosječnim izlazom od 53,43 je bio izvrstan treći.

Naša preostala dva predstavnika Dean Pokos i Domagoj Bratinčević imaju još sutra priliku izboriti se za isto kada se igra posljednji dan First Stage PDC Q-School 2024. Pokos je danas u prva dva kola s 5-2 bio bolji od Roberta Rollea i Hendrika Boumu, ali u trećem kolu ga je zaustavio Mladen Radosavljević. Bratinčević je u prvom kolu s 5-1 svladao Yentea Vandewala, ali u drugom kolu je poražen od Gabriela Rolla.

Komentari

Povezano