Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatski predstavnici doznali protivnike na Roland Garrosu

Danas je u Parizu održan ždrijeb glavnog turnira Roland Garrosa. Nakon što je pet hrvatskih tenisača i tenisačica ispalo u kvalifikacijama, Hrvatska je ostala na troje predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji u francuskoj prijestolnici.

Prošlogodišnji polufinalist, Marin Čilić, morao je otkazati nastup na pariškoj zemlji pa jedini hrvatski predstavnik u muškoj konkurenciji je ujedno i naš prvi reket – Borna Ćorić. Borna je u Parizu postavljen za 15. nositelja te će u prvom kolu igrati protiv Argentinca Federica Corije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eventualnom pobjedom u prvom nastupu, Bornu bi u drugom kolu čekao pobjednik dvoboja između dvostrukog finalista Roland Garrosa, Austrijanca Dominica Thiema i još jednog Argentinca Pedra Cachina.

Nikad Ćorić nije izborio drugi tjedan na pariškoj zemlji te je njegov najbolji rezultat na French Openu 3. kolo do kojeg je došao u tri navrata. Njegovi jako dobri nastupi u Madridu i Rimu ohrabruju nas u vjeri da će se to promijeniti ove godine.

U glavnom turniru u ženskoj konkurenciji, Hrvatsku će predstavljati Donna Vekić i Petra Martić.

Donna Vekić je postavljena za 22. nositeljicu te će u prvom kolu igrati protiv kvalifikantice čije ime još uvijek nije poznato. U slučaju plasmana u drugo kolo, potencijalne protivnice su joj Estonka Anett Kontaveit i Zadranka koja nastupa pod zastavom SAD-a, Bernarda Pera.

Donnin najbolji rezultat na French Openu je osmina finala iz 2019. godine kada ju je eliminirala Britanka Johanna Konta.

Petra Martić će u prvom kolu igrati protiv Amerikanke Shelby Rogers koja je najniže rangirana nositeljica u ždrijebu, dok bi eventualnom pobjedom u tom ogledu, u drugom kolu igrala protiv pobjednice dvoboja između domaće tenisačice s pozivnicom Clarom Burel Španjolkom Sarom Sorribes Tormo. Izuzetno je to dobar ždrijeb za plasman u treće kolo gdje bi onda najvjerojatnije odmjerila snage s četvrtom nositeljicom turnira – Kazahstankom Elenom Rybakinom.

Petrin najbolji rezultat na French Openu je četvrtfinale iz 2019. godine kada ju je tijesno porazila Čehinja Marketa Vondroušova koja je u konačnici došla do finala.

Komentari

Povezano