Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatski prvak upisao drugu pobjedu u Ligi prvaka

Vaterpolisti splitskog Jadrana su u drugom kolu Lige prvaka, na gostovanju u Trebinju, svladali momčad Jadrana iz Herceg Novog rezultatom 11:10. Time su ostvarili petu pobjedu u isto toliko utakmica ove sezone.

Hrvatski prvaci su bolje otvorili utakmicu te su nakon deset minuta igre vodili s 4:1. Dvije i pol minute prije kraja prvog poluvremena su još uvijek imali prednost od tri pogotka razlike (5:2), ali Crnogorci serijom od 3-0 dolaze do izjednačenja te se s 5:5 odlazi na predah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećoj četvrtini se igra gol za gol sve dok Dmitrii Kholod nije zabio za vodstvo crnogorskog Jadrana od 9:8 što je ujedno bio i rezultat nakon 24 minute igre jer je Ivan Nagev propustio dovesti svoju momčad u prednost od dva gola razlike tako što mu je Ivan Marcelić obranio peterac.

Ipak, početkom posljednje dionice Matias Biljaka i Jerko Marinić Kragić vraćaju prednost Splićanima. U iznimno napetoj završnici, ključnim pogotkom će se pokazati gol Luke Bukića četiri i pol minute prije kraja susreta za konačnih 11:10.

Bukiću je to bio drugi pogodak na susretu koliko je zabio i Biljaka, dok je Marinić Kragić bio najbolji strijelac u redovima Splićana s tri pogotka. Tri pogotka je zabio i Dmitrii Kholod za Jadran iz Herceg Novog.

Pobjedom splitskog Jadrana i Ferencvarosa nad Crvenom zvezdom, te dvije momčadi imaju maksimalnih 6 bodova pred njihov susret u sljedećem kolu.

Komentari

Povezano