Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatski rukometaši lošom igrom u završnici poraženi od Slovenije

Nakon dramatičnog susreta protiv Japanaca, hrvatsku rukometnu reprezentaciju čekao je susret sa Slovencima. U “školskom” terminu od 11 sati Hrvatska je poražena rezultatom 31:29.

Za razliku od utakmice protiv Japana, Hrvatska je sjajno ušla u utakmicu te je primila samo jedan gol u osam minuta. Solidna igra u napadu rezultirala je vodstvom 5:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prednost od četiri pogotka se održavala kroz većinu prvog dijela sve do rezultata 11:7 kada Slovenija radi seriju. Seriji je pomoglo ono što se dogodilo četiri i pol minute prije kraja kada Hrvatska pri vodstvu od 12:10 ostaje s dva igrača manje. Prvo je Marin Šipić isključen zbog prekršaja, da bi nakon toga Veron Načinović dobio dvije minute kazne zbog krive izmjene.

Slovenci su tada smanjili na 12:11 i imali dva napada za izjednačenje. Utakmica tada ulazi u “run & gun” fazu s brzim napadima s obje strane. U tome su se bolje snašli igrači Slovenije koji su svoje zicere, za razliku od Hrvatske, pospremali pa se na predah otišlo s 13:13.

Početkom drugog dijela Slovenci su poveli, ali pri rezultatu 15:15 Dominik Kuzmanović veže tri sjajne obrane u nizu, uključujući jedan sedmerac i pomaže Hrvatskoj da dođe do vodstva 17:15.

U 40. minuti Hrvatska ponovno ostaje bez dva igrača, a da stvar bude gora Načinoviću je to bilo treće isključenje. Slovenci su tada došli do 19:19, a vodstvo Hrvatskoj vratio je Luka Cindrić koji je realizirao napad s dva igrača manje. S druge strane, neumoljiv je bio Blaž Janc za kojeg Hrvatska obrana nije imala odgovor.

Nastavila se igra gol za gol, a Hrvatska je pri rezultatu 21:20 imala priliku za “pobjeći” na dva gola prednosti. Kuzmanović je obranio još jedan udarac, a Tin Lučin je preko cijelog terena promašuje prazan gol. Uslijedila su dva gola Slovenije koja je ponovno preuzela vodstvo.

Idući napad Klemen Ferlin brani sedmerac Nenadu Šoštariću, dok s druge strane Jure Dolenec svoj sedmerac zabija za 23:21 Slovenije. Novi udarac Hrvatskoj zadao je Aleks Vlah koji s dva gola odvodi Sloveniju na ogromnih +4 deset minuta do kraja.

Uslijedili su golovi Šoštarića i Šipića te bolja igra Hrvatske u obrani. Pri rezultatu 26:24, Mihić je ukrao jednu loptu i proslijedio ju za Šoštarića koji je sam išao u kontru. Šoštarić je to promašio, a Slovenci su zabili još dva gola za praktično rješenje pitanja pobjednika.

Najbolji u redovima Hrvatske bili su Ivan Martinović, Tin Lučin i Nenad Šoštarić s četiri gola. Slovence su predvodili nezaustavljivi Blaž Janc i Aleks Vlah, obojica s osam pogodaka.

Komentari

Povezano