Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatski rukometaši po prvi put u povijesti ispali u grupnoj fazi Olimpijskih igara

Posljednji susret grupe A muškog rukometnog turnira na Olimpijskim igrama u Parizu donio je odlučujući ogled za posljednje mjesto u četvrtfinalu između Španjolske i Hrvatske. Nažalost po naše rukometaše, on je završio rezultatom 32:31 za Španjolsku što znači da je za njih put završen.

U prvom dijelu Kauboji su zabili prvi pogodak, no to nije obeshrabrilo Španjolsku da preuzme ugodnu prednost. Imali su Španjolci prednost od tri, četiri pogotka većinu poluvremena te su dominantnom igrom otišli na predah s pet razlike, vodeći 20:15.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi dio je započeo tako što je Hrvatska serijom od 3-0 odmah uhvatila priključak, a sjajne obrane Dominika Kuzmanovića su se pobrinule da Španjolska ne razmontira Hrvate. Došli su Kauboji i na jedan razlike, no činilo se kako Španjolska ima odgovor na svaki pokušaj prednosti izabranika Daniela Sigurdssona.

U konačnici je Hrvatska i izjednačila na 31:31 svega 15 sekundi prije kraja, ali Španjolci golom Aleixa Gomeza Abella dolaze do pobjede. Hrvatska je ovim gubitkom po prvi put u svojoj povijesti ispala s Olimpijskih igara već u grupnoj fazi, a Javier Moreno sa šest i Luka Lovre Klarica sa sedam pogodaka bili su najbolji strijelci susreta. Istaknula su se i oba vratara, Dominik Kuzmanović s 15 obrana te Gonzalo Perez de Vargas s jednom manje.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano