Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatski rukometaši po treći put ove godine svladali Njemačku

Nakon polovičnog uspjeha u prva dva kola grupne faze Olimpijskih igara, hrvatski rukometaši su u trećem kolu igrali protiv Njemačke koja je turnir otvorila s dva trijumfa. Izabranici Dagura Sigurðssona su po treći put ove godine došli do trijumfa nad Nijemcima te su slavili s 31:26.

Hrvatska je dobro otvorila susret pa je poslije sedam minuta igre vodila s 4:2, no onda Andreas Wolff “spušta roletu” i s par obrana omogućava Njemačkoj prelazak u vodstvo serijom od 3-0. Odgovor na njemačkog vratara je pronašao Ivan Martinović s dva uzastopna pogotka, dok Mario Šoštarić poslije velike obrane Dominika Kuzmanovića realizira kontranapad i Hrvatska ponovno vodi sa 7:5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajni Martinović je s nova tri uzastopna pogotka donio Hrvatskoj najveću prednost od tri pogotka razlike na susretu (11:8), a dvije prilike za +4 je upropastio Luka Lovre Klarica, obje iz kontranapada. Najprije je napravio prekršaj u napadu, a onda i pogodio okvir gola.

Na poluvrijeme je Hrvatska otišla s vodstvom od 15:13, a najzaslužniji za to je bio Martinović koji je postigao šest pogodaka kao i Kuzmanović koji je upisao šest obrana. Kod Njemačke je Wolff obranio sedam udaraca, dok je nepogrješiv bio Johannes Golla s pet pogodaka.

Na početku drugog poluvremena je Njemačka došla na -1, ali Martinović i Domagoj Duvnjak vraćaju Hrvatsku na +3. Hrvatska je do najvećih +5 stigla u 38. minuti s(p)retnim golom Verona Načinovića i Marija Šoštarića koji su zabili na prazan gol za 20:15.

Do kraja susreta pobjeda Hrvatske nije dolazila u pitanje, a konačni rezultat je glasio 31:26. Ivan Martinović je bio najefikasniji s devet pogodaka, dok su kapetan Domagoj Duvnjak i Mario Šoštarić postigali po njih pet. Kod Nijemaca se istaknuo Golla s osam golova.

U četvrtom kolu natjecanja, Hrvatska igra protiv Švedske u petak, 2. kolovoza od 14 sati.

Komentari

Povezano