Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatski rukometaši sjajnom izvedbom u drugom dijelu svladali Austriju i došli na prag OI

Hrvatska seniorska rukometna reprezentacija je pod palicom novog izbornika Dagura Sigurdssona uspješno krenula u kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu. Zahtjevnu skupinu u Hannoveru, Hrvatska je otvorila duelom protiv Austrije koji je završen pobjedom rezultatom 35:29.

Austrijanci su mnogo bolje otvorili dvoboj pa su nakon svega šest minuta vodili s 4:1 uz čak pet izgubljenih lopti hrvatske selekcije. Već u 15. minuti je Hrvatska ostala bez Jakova Gojuna koji je dobio izravni crveni karton nakon udarca u lice Janka Božovića što je u svakom slučaju uvelike oslabilo hrvatsku obranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 19. minuti je Marin Šipić iz kontranapada izjednačio na 9:9, no svejedno hrvatski rukometaši do kraja prvog dijela nisu uspjeli doći do prednosti pa se na poluvrijeme otišlo s neriješenih 16:16. Najefikasniji u hrvatskim redovima je bio Zvonimir Srna s tri pogotka, dok je kod Austrijanaca čak šest golova zabio Nikola Bilyk, a po tri su dodali Janko Božović i Robert Weber.

Hrvatska je po prvi put povela tek u 33. minuti nakon dva uzastopna gola Ivana Martinovića od kojih je drugi, onaj za vodstvo od 18:17, postigao s vlastite polovice. U sljedećem napadu je Matej Mandić upisao novu obranu, dok je na drugoj strani Veron Načinović zabio za +2, a ubrzo Austrijanci čine tehničku pogrešku koju je Martinović kapitalizirao golom iz kontranapada za 20:17 i fantastičan početak drugog dijela.

Matej Mandić je u samo sedam uvodnih minuta drugog dijela upisao četiri obrane, dok je Dominik Kuzmanović obranio sedmerac Robertu Weberu pa je tako Hrvatska preko sedam minuta bila bez primljenog pogotka. Austrijanci su se odlučili na prepoznatljivu igru 7 na 6 što im je donijelo par pogodaka u nizu, međutim i hrvatski rukometaši su na drugoj strani zabijali pa je igrom gol za gol ostala prednost od +3.

U 45. minuti je Kuzmanović zamijenio Mandića pa je vratar Nexea u prva dva protivnička napada upisao jednu obranu, dok je prilikom jednog udarca s krila odlično zatvorio kut i prisilio Webera na težak šut koji je završio preko gola. Na drugoj strani su zabili Šipić i Srna za 26:21 što je natjeralo izbornika Austrije Aleša Pajovića na timeout.

U 52. minuti je Hrvatska imala ogromnih 29:23 i tu je priči o pobjedniku bio kraj. U konačnici je Hrvatska slavila s 35:29, a najefikasniji u velikom trijumfu koji je našu reprezentaciju gurnuo na korak od plasmana na Olimpijske igre, bili su fantastični Ivan Martinović koji je u povratničkom nastupu za Hrvatsku nakon zadobijene ozljede baš u duelu s Austrijom na proteklom Europskom prvenstvu zabio devet pogodaka te Zvonimir Srna sa šest i Mario Šoštarić s pet.

U prvoj utakmici dana, Njemačka je s 41:29 svladala Alžir, a upravo protiv Njemačke će Hrvatska igrati u subotu od 14:30 u okviru drugog kola.

Komentari

Povezano