Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatski skijaši potjerani s treninga u Švicarskoj, oglasio se i savez

Hrvatski skijaški savez i svi njegovi natjecatelji protjerani iz ljetnog trening-kampa u Zermattu, nakon što su navodno kršili pravila lokalnih organizatora. U Zermattu je odnedavno uvedeno pravilo kako na ledenjaku smiju trenirati samo juniori, no na treningu su se pojavili i skijaši koji se već natječu u Europskom kupu i stoga imaju elitni status.

Švicarci su se osjetili prevareno te su ih odmah izbacili s treninga. Zbog incidenta neće dopustiti niti hrvatskim juniorima da ovoga ljeta treniraju u Zermattu. U ožujku ove godine Međunarodna skijaška federacija (FIS) je iz svojeg kalendara odlučila ukloniti utrke spusta na stazi Zermatt-Cervinia. Iz Zermatta su uzvratili tako što su na svojim stazama zabranili treninge svima, osim juniorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor Hrvatskog skijaškog saveza Vedran Pavlek smatra kako su njegovi skijaši ispali samo kolateralne žrtve.

Mi smo na Zermattu u 20 godina ostavili na stotine tisuća franaka. Mogli su jednostavno uzeti kartu onome tko ne zadovoljava uvjete a ne poslati kući i sve ostale naše klince. To je kao da iz vlaka izbacite cijelu nogometnu momčad a ne igrača koji ima krivu kartu.

Vedran Pavlek
Komentari

Povezano