Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatski stručnjak na klupi Bahreina kreirao senzaciju u kvalifikacijama za SP

Hrvatski trener Dragan Talajić danas je potpisao jednu od većih senzacija u azijskim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026. godine. Njegov Bahrein je na gostovanju kod Australije došao do minimalnog trijumfa od 1:0 čime je na izvanredan način otvorio treću fazu kvalifikacija.

Australija je očekivano imala mnogo veći posjed lopte i mnogo više izglednih prilika, no stvari su se zakomplicirale u 77. minuti kada je izravni crveni karton dobio Kusini Yengi. Trenutak odluke se dogodio 12 minuta kasnije kada je Harry Souttar postigao autogol za veliko slavlje Bahreina i Hrvata na njihovoj klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talajić je klupu Bahreina preuzeo u ožujku ove godine, a u dosadašnjih pet vođenih utakmica ima učinak od tri pobjede i dva remija. Ono što se ističe jest to da su dosad primili tek jedan pogodak uz 10 postignutih.

Talajić je jedini hrvatski trener koji je osvojio Azijsku Ligu prvaka, a to je učinio kao trener Al-Ittihada na nevjerojatan način. Naime, prvu utakmicu finala protiv južnokorejskog Seongnama 2004. godine je vodio Tomislav Ivić kojemu su pomoćnici bili Stanko Poklepović i Dragan Talajić, a nakon poraza od 3:1, Ivić je bio smijenjen. Tada na klupu sjeda Talajić koji s klupe kreira senzacionalan preokret pobjedom od 5:0 što je i do današnjeg dana najveća pobjeda u finalu tog natjecanja.

Bahrein i Australija se nalaze u skupini C zajedno s Indonezijom, Japanom, Kinom i Saudijskom Arabijom, a izravan plasman na Svjetsko prvenstvo će izboriti prve dvije reprezentacije skupine, dok će treća i četvrta momčad ići u četvrtu rundu.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano