Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Hrvatski svećenici prvaci su Europe u futsalu

16. Europsko prvenstvo za svećenike u futsalu održalo se u albanskom Shkodëru od 6. do 8. veljače, a između 16 reprezentacija, najbolji je rezultat polučila – Hrvatska.

Stigli su tako futsal svećenici do naslova prvaka nakon 18 godina, u konkurenciji 15 svećeničkih reprezentacija Albanije, Austrije, Bjelorusije, Slovačke, Srbije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Slovenije, Portugala, Kazahstana, Italije, Češke, Rumunjske, Kosova i Poljske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naši su futsal svećenici pobjedili Albaniju s 2:0, Mađarsku sa 4:2, Rumunjsku s 3:0 te u finalu Poljsku s rezultatom 3:2.

Utakmice su se prenosile na Facebook kanalu EU Championship of Futsal for Priests – Albania 2024, a finalnu utakmicu Hrvatske i Poljske možete pogledati na linku.

Trinaestorica svećenika koji dolaze iz krajeva diljem Hrvatske pokazali su umijeće na albanskim parketima te stigli do velikog trofeja na natjecanju kojem, shodno svećeničkoj službi i nauku vjere, pobjeda i nije krajnji cilj. Najbolji strijelac prvenstva bio je don Josip Papak iz Prozora/Rame, a zanimljivo, treće mjesto osvojila je reprezentacija svećenika Bosne i Hercegovine čiji je izbornik nekadašnji igrač Osijeka, Hajduka i hrvatske reprezentacije, “Labud iz Orašja” Mato Neretljak.

Komentari

Povezano