Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatski taekwando se okitio medaljama na Europskom juniorskom prvenstvu

Hrvatska juniorska taekwando reprezentacija je prije 3 dana otputovala u Estoniju u Tallinn na Europsko prvenstvo koje se održava od 24. do 26. kolovoza.

Lijep niz je nastavio Taekwando klub Marjan koji je nastavio nizati medalje na velikim natjecanjima u svim uzrasnim kategorijama. 16-godišnja Nika Karabatić je postala prvakinja Europe, a Mia Tukić je osvojila brončanu medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Time je Karabatić postala prva sportašica u povijesti TK Marjan koja je obranila naslov juniorske prvakinje Europe, ali i osvojila naslove europske prvakinje u kadetskom i mlađem seniorskom uzrastu.

Ovo joj je ukupno šesta medalja koja se četiri puta kitila zlatnom medaljom, a još je osvajala srebro na europskom kadetskom i broncu na Svjetskom juniorskom prvenstvu.

Karabatić je na uvjerljiv način došla do zlatne medalje u kategoriji do 55 kilograma. Upisala je sve četiri pobjede s 2:0 u rundama, a redom je nizala sljedeće protivnice:

  • 1. kolo – Poline Ceape
  • 2. kolo – Ashley Sosne
  • Polufinale – Sile Imak Uzuncavdar
  • Finale – Caroline Volders

S druge strane, Mia Tukić je u kategoriji do 52 kilograma na putu do medalje pobijedila u prvom kolu Maryam Mammadovu 2:0 u rundama, a istim rezultatom je svladala u drugom kolu Katerynu Stupak. Nažalost u polufinalu je kao i prošle godine bila poražena od reprezentativke Španjolske.

Komentari

Povezano