Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatski taekwondaš četvrti na Grand Prix završnici

Ovog vikenda se u engleskom Manchesteru održala Grand Prix završnica u taekwondou na kojem je Hrvatska imala šest predstavnika. Nažalost, nije osvojena nijedna medalja, a najbliži njoj je bio Paško Božić koji je u kategoriji preko 80 kilograma zauzeo 4. mjesto.

Splićanin je u osmini finala pobijedio Britanca Cadena Cunninghama, koji ga je ove godine tijesno pobijedio u polufinalu Europskih igara, s 2-1 u rundama. Prvu je Božić dobio s 9:4, drugu uvjerljivo izgubio s 12:0 da bi odlučujuću treću dobio s 8:6. Nakon toga je u četvrtfinalu porazio Amerikanca Jonathana Healyja s 2-0 u rundama. U prvoj je bilo 3:0, a u drugoj 9:4 za plasman u polufinale i osiguranu barem brončanu medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U polufinalu ga je čekao aktualni svjetski prvak koji ga je na Svjetskom prvenstvu ove godine svladao baš u polufinalu, Obalobjelokošćanin Cheick Sallah Cisse. Božić u prvoj rundi nije imao puno šansi te ju je izgubio s 9:3, dok je u drugoj bio mnogo bolji te je vodio s 10:6, ali onda kod 10:8 dolazi do ozljede zbog koje Božić više nije mogao nastaviti borbu i Cisse dolazi do pobjede i plasmana u finale.

Božić se zbog te ozljede nije mogao boriti za broncu protiv Španjolca Ivana Garcije Martineza te je zauzeo 4. mjesto.

Ostali nastupi hrvatskih predstavnika:

  • Matea Jelić (+67 kg) – četvrtfinale
  • Ivan Šapina (+80 kg) – osmina finala
  • Bruna Duvančić (-49 kg) – osmina finala
  • Marko Golubić (-68 kg) – osmina finala
  • Lena Stojković (-49 kg) – osmina finala
Komentari

Povezano