Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatski taekwondo ima dvije olimpijske vize za Pariz

Nakon što se ovog vikenda u Manchesteru održao završni Grand Prix u taekwondou, izašli su službeni olimpijski rankinzi putem kojih je pet najuspješnijih boraca iz svake od osam kategorija, po četiri u muškoj i četiri u ženskoj konkurenciji, izborilo olimpijske vize. Među ukupno 40 taekwondaša, našlo se mjesta i za dvoje Hrvata.

Naime, olimpijsku vizu su izborili Lena Stojković kao četvrtoplasirana u kategoriji do 49 kilograma te Ivan Šapina kao trećeplasirani u kategoriji preko 80 kilograma. Za Stojković će to biti prvi nastup na Olimpijskim igrama, dok će Šapini biti drugi jer je već nastupio u Tokiju gdje je poražen u drugom kolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21-godišnja Lena je aktualna dvostruka svjetska i europska prvakinja, a ove godine je osvojila zlato i na Europskim igrama u Krakowu, dok je 24-godišnji Ivan aktualni europski prvak te svjetski doprvak, a i on je osvojio zlato na Europskim igrama u Krakowu.

Na korak od izravnog plasmana na OI u Parizu je ostao Marko Golubić koji je bio sedmi u poretku kategorije do 68 kilograma. Sljedeći događaj na kojem hrvatski taekwondaši mogu izboriti olimpijsku vizu jest Grand Slam koji se održava u Kini sredinom prosinca, a veće šanse su zasigurno europske olimpijske kvalifikacije koje će se održati u ožujku 2024. godine.

Hrvatska u ovom trenutku ima 21 izborenu vizu za Pariz u osam različitih sportova.

Komentari

Povezano