Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatski tenisači doznali protivnike na Wimbledonu

Jutros je održan ždrijeb glavnog turnira Wimbledona u muškoj i ženskoj pojedinačnoj konkurenciji. Tako su hrvatski predstavnici, a imamo ih četvero, doznali imena svojih rivala u prvom kolu.

Nakon fantastičnog nastupa u Berlinu gdje je na putu do finala svladala dvije tenisačice iz društva TOP 10, Donna Vekić će u prvom kolu Wimbledona igrati protiv Shuai Zhang protiv koje ima negativan omjer od dvije pobjede i četiri poraza. Nakon što je izborila četvrto kolo Australian Opena, Zhang je nakon toga poražena u 11 od 12 posljednjih mečeva, uključujući i aktivan niz od 11 uzastopnih poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je jučer poražena u četvrtfinalu WTA turnira u Eastbourneu, u čiji je glavni ždrijeb ušla kao sretna gubitnica iz kvalifikacija, Petra Martić će u prvom kolu Wimbledona igrati protiv 18-godišnje Linde Fruhvirtove. Njih dvije su dosad igrale samo jednom, a tada je, u tuniškom Monastiru, Petra slavila s 2-0 u setovima.

Što se muškog dijela turnira tiče, i tu imamo dva predstavnika. Borna Ćorić je postavljen za 13. nositelja te će mu protivnik u prvom kolu biti Argentinac Guido Pella. Njih dvojica su se dosad susretala dva puta, a međusobni omjer je 1-1.

Borna Gojo je po prvi put u karijeri izborio izravan ulazak u glavni ždrijeb jednog Grand Slama, a on ga je pomazio jer će u prvom kolu igrati protiv kvalifikanta, Nijemca Maximilliana Marterera. Bit će im to prvi međusobni ogled, a Splićanin u London dolazi nakon neuspješnih kvalifikacija u Halleu i Eastbourneu.

Što se ostalih mečeva tiče, izdvajamo sljedećih nekoliko:

  • Carlos Alcaraz – Jeremy Chardy
  • Matteo Berrettini – Lorenzo Sonego
  • Stefanos Tsitsipas – Dominic Thiem
  • Denis Shapovalov – Radu Albot
  • Emil Ruusuvuori – Stanislas Wawrinka
  • Nick Kyrgios – David Goffin
  • Novak Đoković – Pedro Cachin
  • Venus Williams – Elina Svitolina
  • Sofia Kenin – Coco Gauff

Nedugo nakon ždrijeba glavnih turnira u pojedinačnoj konkurenciji, održan je ždrijeb i u konkurenciji parova. Ivan Dodig je u paru s Austinom Krajicekom postavljen za drugog nositelja te će u prvom kolu igrati protiv Alexandera Bublika i Lukea Saville, dok su Nikola Mektić i Mate Pavić postavljeni za 9. nositelje, a njih u prvom kolu čeka duela protiv Marcela Demolinera i Matwea Middelkoopa.

U ženskoj konkurenciji će Donna Vekić u paru s Čehinjom Terezom Martincovom igrati protiv Laure Siegemund i legendarne Vere Zvonareve.

Komentari

Povezano