Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatski tenisači Novu godinu su dočekali igrajući United Cup i pritom izgubili od Norveške

Profesionalni sport ponekad je zaista surov, a jedan od primjera je igranje na Novu godinu. U Australiji, točnije u Sydneyju, se trenutno održava United Cup, mješoviti turnir na tvrdoj podlozi koji je premijerno izdanje imao prošle godine. Hrvatska se u prvom kolu susrela s Norveškom, a naši tenisači početak 2024. neće pamtiti po dobrom pošto su izgubili rezultatom 2:1.

Tenisu se nakon četiri mjeseca pauze vratio Borna Čorić, a u povratničkom meču na suprotnoj strani bio je Casper Ruud. Norvežani su poveli nakon što je 11. tenisač svijeta bez većih problema svladao našeg predstavnika s 2-0 u setovima (6-4, 6-1). Donna Vekić poravnala je rezultat nakon što je s 2-1 (7-5, 3-6, 6-3) bila bolja od Malene Helgo, trenutno 544. tenisačice svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Presudni meč bio je u mješovitim parovima, a Vekić i Ivan Dodig poraženi su od Ruuda i Ulrikke Eikeri s 2-1 u setovima (6-2, 3-6, 10-7). Hrvatska se trenutno nalazi na posljednjem mjestu u grupi, a šansu za iskupljenje imat će već sutra protiv Nizozemske.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano