Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatski tenisači uspješni na Challengerima

Nakon što je spušten zastor na travnati dio sezone, tenisači se prebacuju na zemljane terene. Danas su u akciji na Challenger turnirima bila i dva hrvatska tenisača – Duje Ajduković i Dino Prižmić, a obojica su uspješno odradila mečeve.

Ajduković je opravdao status favorita te je u drugom kolu kvalifikacija Challengera u finskom Tampereu s 2-0 u setovima svladao Rumunja Sebastiana Gimu. Splićanin je odlično započeo meč te je poveo s 5:2, ali kod servisa za osvajanje seta je izgubio vlastiti servis i to bez osvojenog poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konačnici je set odlučen u tiebreaku, a u njemu je hrvatski tenisač bio uvjerljiv te ga je dobio sa 7-1. Drugi set je bio izjednačen sve do rezultata od 4:4 kada Duje pravi ključan break iskoristivši drugu break loptu.

Ajduković je u konačnici slavio sa 7:6 6:4 te je izborio glavni turnir gdje ga u prvom kolu očekuje ogled protiv još jednog kvalifikanta Valentina Vacherota.

I drugi Splićanin je danas bio uspješan, a riječ je o osvajaču juniorskog Roland Garrosa – Dinu Prižmiću. On je u prvom kolu Challengera u talijanskom Trstu s 2-0 u setovima svladao Australca Marca Polmansa (ATP – 170.).

Dino je kod zaostatka od 4:3 u prvom setu morao spašavati tri break prilike, a kada je u tome uspio, odlučujući break prvog seta je napravio u sljedećem gemu iskoristivši treću priliku za oduzimanje servisa. U konačnici je prvi set dobio sa 6:4.

Na valu odličnog kraja uvodnog seta, Prižmić je fenomenalno otvorio drugi te je poveo s 4:0 čime je set usmjerio na svoju stranu. Do kraja je uspio izgubiti i jedan servis gem, ali usprkos tome je osvojio set sa 6:2.

U drugom kolu će igrati protiv boljeg iz dvoboja između dvojice Talijana – Luciana Darderija i Francesca Passara. Podsjećamo da ćemo Prižmića, kao medijski partneri turnira, moći gledati u Umagu za koji je naša mlada nada dobila pozivnicu organizatora.

Komentari

Povezano