Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatski trener osvojio veliki bod za azijskog debitanta

U trećem susretu ovogodišnjeg AFC Azijskog kupa koji se održava u Katru, debitant na natjecanju Tadžikistan stigao je do velikog boda protiv druge najmnogoljudnije zemlje svijeta Kine.

Zanimljivo, ovu nogometno egzotičnu srednjeazijsku reprezentaciju vodi Hrvat, 57-godišnji Petar Šegrt. Šegrt je rođen u Đurđevcu, prve godine života proveo je u Splitu, da bi njegovi roditelji ’70-tih godina emigrirali u Njemačku, točnije u Baden-Württemberg, pa je prve nogometne korake napravio u redovima lokalnih klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karijeru je morao okončati već u 27. godini zbog mnogobrojnih ozljeda, nakon čega je započeo trenersku karijeru, i to kao pomoćni trener u Bochumu, Duisburgu i Waldhof Mannheimu, prije no što je započeo samostalnu karijeru u redovima austrijskog Leobena.

Kasnije je trenirao i Ried, Wiener Sportklub, nakon čega slijedi nogometna egzotika koja ga prati i dan danas: Gruzija, indonezijski Bali Devata i PSM Makassar, Zvijezda iz Gradačaca te reprezentacije Afganistana, Maldiva i konačno – Tadžikistana, na čijoj je klupi od siječnja 2022. godine.

Tadžikistan je Šegrt odveo na prvo veliko natjecanje u povijesti reprezentacije, a dok je već i to samo po sebi uspjeh za ekipu bez velikih imena čiji igrači uglavnom igraju u domaćoj ligi, hrvatski se trener na tome ne zaustavlja.

Protiv Kine koju vodi srpski trener Aleksandar Janković Šegrt je istrčao s mladom i potentnom ekipom, ostavivši bolji dojam na terenu i stigavši do velikom boda u premijernom nastupu.

Komentari

Povezano