Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatski trener stigao do 13. uzastopne titule

Gotovo svi poznavatelji košarke znaju da u Belgiji dugi niz godina veoma uspješno radi naš stručnjak Dario Gjergja, ujedno i izbornik tamošnje seniorske reprezentacije. Tako je ovaj 39-godišnji Zadranin sinoćnjom pobjedom njegova Oostendea nad Antwerpenom od 74:71 stigao do 13. uzastopnog naslova prvaka s ovim klubom.

Gjergja je u Belgiju stigao još 2008. godine kao pomoćnik Draženu Anzuloviću u klubu Spirou Charleroi, da bi već iduće sezone preuzeo Liege Basket, a od 2011. godine traje njegova bajka s Oostendeom s kojim je osim 13 naslova prvaka podigao i sedam trofeja osvajača Kupa, četiri Superkupa te dva Kupa BNXT Lige koju Belgijanci igraju zajedno s nizozemskim klubovima. Reprezentaciju Belgije Gjergja vodi od 2018. godine te je s Lavovima osvojio solidno 14. mjesto na Eurobasketu 2022. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od hrvatskih košarkaša u Belgiji je ove sezone nastupao 21-godišnji 207 cm visoki Luka Kujundžić, koji je bilježivši 0.7 poena i 0.8 skokova po susretu sa svojim Limburg Basketom stigao do polufinala prvenstva.

Komentari

Povezano