Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatski vaterpolisti preokretom svladali Grčku i osigurali četvrtfinale

Hrvatska vaterpolo reprezentacija nastavila je svoj lov na medalje na Olimpijskim igrama u Parizu. Nakon poraza od Italije i pobjeda nad Crnom Gorom i Rumunjskom u prva tri susreta na red je stigla i Grčka. Hrvatska je u dramatičnoj završnici preokretom slavila 14:13.

Grci su u ovaj susret ušli kao vodeća ekipa skupine A s tri pobjede u tri susreta te je za očekivati bilo da će Ivica Tucak i njegovi izabranici imati težak zadatak pred sobom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon poprilično izjednačene prve četvrtine koja je završila rezultatom 3:3, Grci su pojačali pritisak u drugoj te su uspjeli otići na predah s ugodna dva pogotka prednosti pri reuzultatu 4:6. Valja naglasiti da su Grci kroz prvo poluvrijeme imali razdbolje od skoro deset minuta u kojem su postigli četiri uzastopna pogotka bez odgovora naših.

Lampice za alarm su se na vrijeme upalile te je Hrvatska odgovorila na najbolji mogući način. Nakon što su postigli samo jedan pogodak u drugoj, uslijedilo je njih čak sedam u trećoj četvrtini od čega su tri bila djelo sjajnoga Jerka Marinića Kragića te se u posljednju dionicu susreta ušlo s vodstvom Hrvatske od 11:9.

Početak zadnje četvrtine nije bio dobar jer je donio četvertominutno isključenje za Matiasa Biljaku no odlična predstava Tonia Popadića na našem golu i važni pogotci Konstantina Kharkova i Lorena Fatovića su održali prevagu i donijeli Hrvatskoj važnu pobjedu od 14:13 i prolaz u daljnji krug natjecanja.

Posljednji susret u ovoj skupini vaterpolisti Hrvatske će odigrati za dva dana protiv Sjedinjenih Američkih Država s početkom u 18:30 sati.

Komentari

Povezano