Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatski vratar pred transferom u Premier ligu

Kako pišu grčki mediji, Dominik Kotarski (23) nalazi se pred transferom karijere. Vratar PAOK-a i mlade U-21 reprezentacije na radaru je nekoliko klubova, a Sportime prvenstveno spominje interes West Hama, aktualnog osvajača Konferencijske lige. Odšteta koja se spominje iznosi deset milijuna eura, a grčki bi klub tako u godinu dana zaradio čak osam milijuna eura pošto su hrvatskog vratara doveli iz Gorice prošlog ljeta za svega dva milijuna.

Kotarski je ponikao u Tondach Bedekovčini, da bi kao jedanaestogodišnjak bio prepoznat od strane zagrebačkog Dinama gdje se zadržao sve do 2018. godine kada ga je kupio nizozemski Ajax, također za dva milijuna eura. Tamo je proveo tri godine no nije dobio previše prilika, dapače nije niti debitirao za seniorski sastav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorica ga je u ljeto 2021. dovela na posudbu, a odmah godinu dana kasnije iskoristila pravo otkupa za milijun eura. Nakon sezone u kojoj je Kotarski bio standardan na vratima hrvatskog prvoligaša, PAOK ga je odlučio dovesti i očito nije pogriješio. U prošloj sezoni je bio jedan od najboljih vratara grčke lige, a svoju mrežu je sačuvao netaknutom u 15 susreta, po čemu je treći među svim vratarima u ligi.

Kotarski se u posljednje vrijeme nameće i kao opcija izborniku Daliću u seniorskoj reprezentaciji, a ukoliko bi se zaista zaputio na Otok i tamo standardno branio, to bi definitivno bio ogroman korak u njegovoj karijeri. Aktualni ugovor mu ističe 2026. godine, a Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 2,5 milijuna eura.

Komentari

Povezano