Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatskim vaterpolistima se danas dogodilo nešto što nije nikada u povijesti SP-a

Hrvatski vaterpolisti su danas uvjerljivo poraženi od Španjolske u utakmici drugog kola skupine A Svjetskog prvenstva. Aktualni europski prvaci su u reprizi finala Europskog prvenstva slavili s 10:6.

Tom su pobjedom izborili izravan ulazak u četvrtfinale, dok će “Barakude” isto morati učiniti kroz osminu finala i dvoboj protiv pobjednika duela između Brazila i Kine koji je na rasporedu u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolci su danas u svakoj od četiri četvrtine bili za jedan gol bolji od Hrvatske, a ono što je zanimljivo jest to da se dosad hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji nikada u povijesti Svjetskih prvenstava nije dogodilo to da izgube sve četiri četvrtine. Za Hrvatsku je ovo 15. nastup na smotri najboljih svjetskih vaterpolskih reprezentacija, a današnji susret protiv Španjolske je bio ukupno 94. dvoboj za “Barakude” i prvi koji je završen sa sve četiri izgubljene četvrtine.

S druge strane, Hrvatska je dosad 22 puta na Svjetskim prvenstvima pobijeđivala na način da je dobila sve četiri dionice, a nikoga ne bi iznenadilo da 23. dođe već u petak protiv Južnoafričke Republike.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano