Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatsko finale ATP turnira u Eastbourneu

Danas ćemo od 15 sati na ATP turniru u Eastbourneu gledati hrvatsko finale nakon što su Nikola Mektić i Mate Pavić te Ivan Dodig i Austin Krajicek slavili u polufinalnim mečevima turnira parova. Bit će to njihov ukupno treći međusobni meč, a u prethodna dva su slavili Mektić i Pavić.

Jučer su na teren prvi izašli Dodig i Krajicek koji su, nešto teže od očekivanog, s 2-1 u setovima svladali australsku kombinaciju sastavljenu od Matthewa Ebden i John-Patrick Smitha. Ebden i Smith su bolje otvorili meč te su imali prednost od 5:3 u prvom setu, no onda su Dodig i Krajicek osvojili četiri gema u nizu te su osvojili prvi set sa 7:5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u drugom setu su Australci prvi došli do breaka kojeg su napravili kod rezultata od 1:1 te su ga uspješno čuvali do kraja seta za konačnih 6:4 dopustivši Dodigu i Krajiceku tek četiri poena na primanju servisa u drugom setu.

U odlučujućem “supertiebreaku” trećeg seta, prvi su do “mini-breaka” za vodstvo od 4:3 došli Ivan i Austin, no već nakon sljedećeg poena, Ebden i Smith izjednačavaju na 4:4. Baš nakon toga su Dodig i Krajicek napravili ključan niz od tri uzastopno osvojena poena kojim su došli do vodstva od 7:4 te su u konačnici slavili s 10:7. Time je najbolji teniski par u 2023. godini upisao 13. uzastopnu pobjedu.

Mnogo lakše su finale, i to treće uzastopno u Eastbourneu, izborili Mektić i Pavić. Oni su preko puta sebe imali druge nositelje, Amerikanca Rajeeva Rama i Britanca Joea Salisburjya koji su ih pobijedili u posljednja tri međusobna meča, no ovog puta su ih apsolutno izdominirali. Nikola i Mate su Ramu i Salisburyju dozvolili tek 8 poena na primanju servisa tijekom cijelog meča te su slavili s glatkih 6:2 6:2.

Mektić i Pavić su u finalu Eastbournea 2021. godine svladali upravo Rama i Salisburyja s 2-0 u setovima, dok su prošle godine s 2-0 bili bolji od Matwea Middelkoopa i Lukea Savillea. Za kraj dodajmo kako su na posljednja tri turnira u Eastbourneu, Nikola i Mate izgubili tek jedan set i to u tiebreaku polufinala 2021. godine protiv Glasspoola i Heliovaare.

Komentari

Povezano