Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

HSV svladao St. Pauli u užarenom derbiju, izbila je tučnjava na zagrijavanju (VIDEO)

U derbiju 32. kola njemačke Druge Bundeslige, susreli su se na Volksparkstadionu gradski rivali, četvrtoplasirani Hamburger SV i prvoplasirani St. Pauli. Domaćini su odnijeli pobjedu s ukupnim rezultatom 1:0 i time ostali u igri za plasman u viši rang natjecanja.

Gostima je u ovom susretu bila potrebna pobjeda kako bi i matematički osigurali ulazak u Bundesligu, prvi put nakon što su iz nje ispali u sezoni 2010/11. Osiguravanje promocije pobjedom protiv ljutog rivala na njegovom terenu, samo bi bio šlag na torti za sve ljubitelje i simpatizere Gusara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, ni domaćini nisu došli na utakmicu bez motiva, budući da bi pobjedom ostali u igri za treće mjesto koje vodi u doigravanje za promociju i koje je prije utakmice držala Fortuna Düsseldorf s četiri boda prednosti pred HSV-om.

Nadodamo li na to sve i popunjene tribine, dolazak gostujućih navijača i tučnjavu između igrača koja je umalo eskalirala na zagrijavanju prije utakmice dobili smo sjajnu uvertiru za 111. hamburški derbi, ali i naznaku kakav bi sami susret mogao biti.

Prema očekivanjima, prvo poluvrijeme je bilo ispunjeno tenzijama s obje strane, a već u 5. minuti utakmica je nakratko prekinuta zbog bakljade navijača i gustog dima koji se nadvio nad terenom.

U prvom poluvremenu vidjeli smo napadački nogomet s obje strane, a u prilikama su prednjačili domaćini s nekoliko velikih prilika i poništenim pogotkom Roberta Glatzela zbog prekršaja. Gosti su imali nekoliko manjih prilika, ali su poluvrijeme završili bez velike opasnosti po gol Mathea Raaba.

Najveću priliku domaćini su imali u 21. minuti kada je nakon pogreške Haukea Wahla, udarac Roberta Glatzela obranio stoper Karol Mets budući da je vratar gostiju Nikola Vasilj već bio svladan. Lopta se od Metsa odbila do Ransforda Yeboaha Königsdörffera, čiji udarac Vasilj brani vršcima prstiju. Sljedeću veliku priliku imali su ponovno domaćini, kada je u 37. minuti Königsdörffer pogodio desnu vratnicu.

U drugom poluvremenu vidjeli smo dodatnu nervozu i dodatne tenzije na susretu. U 62. minuti HSV je postigao pogodak preko Lukasza Porebe, ali pogodak je poništen nakon intervencije VAR sobe zbog prekršaja nad vratarom Vasiljem. Drugi poništeni pogodak dodatno je naelektrizirao, kako publiku tako i igrače te smo u sljedećih nekoliko minuta vidjeli nove bakljade navijača i nekoliko grubljih prekršaja koji su rezultirali žutim kartonima.

U 77. minuti Königsdörffer je sjajno pucao s vrha šesnaesterca, ali se Vasilj još jednom iskazao i obranio njegov udarac. Sljedeću priliku imao je HSV u 79. minuti kada Immanuel Pherai iz skraćenog kornera pogađa prečku.

Konačno, u 85. minuti domaćini zabijaju pogodak nakon silnih prilika te dolaze u vodstvo. Pogodak je postigao Glatzel koji je iskoristio Vasiljevu pogrešku nakon kornera koji je izveo Miro Muheim. Vasilj je pogrešno procijenio let lopte te se Glatzel najbolje snašao u gužvi i postigao svoj devetnaesti pogodak u sezoni. Ovim pogotkom njemački napadač je prestigao Fortuninog Christosa Tzolisa na drugom mjestu najboljih strijelaca lige. Na prvom mjestu s dvadeset i jednim pogotkom nalazi se Herthin Haris Tabaković.

Dramatičnu završnicu vidjeli smo i u sudačkoj nadoknadi. Nakon što je Manolis Saliakas napravio prekršaj u vlastitom šesnaestercu, sudac Matthias Jollenbeck dosudio je, nakon pregleda VAR snimke, jedanaesterac za HSV i drugi žuti karton za Saliakasa. Međutim, udarac Ludovita Reisa obranio je Vasilj i tako se barem malo iskupio za pogrešku prilikom primljenog pogotka.

U drugoj utakmici koja se igrala u isto vrijeme, Fortuna je kod kuće svladala Nürnberg ukupnim rezultatom 3:1 te je tom pobjedom ostala na četiri boda prednosti nad HSV-om.

Do kraja sezone ostala su još dva kola koja će odlučiti o prvaku i putnicima u viši rang natjecanja. HSV u idućem kolu ide u goste Paderbornu dok sezonu zatvara kod kuće protiv Nürnberga. St. Pauli u idućem kolu kod kuće dočekuje posljednjeplasirani Osnabrück dok sezonu završava u gostima kod Wehena.

Nadodajmo i kako drugoplasirani Kiel, koji za St. Paulijem zaostaje dva boda, u nedjelju ide u goste šesnaestoplasiranom Wehenu, koji se nalazi u borbi za opstanak.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano