Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hurkacz preko Rubljova do titule u Šangaju

Zavjesu na Masters 1000 u kineskom Šangaju spustili su 17. tenisač svijeta Hubert Hurkacz i sedmi na svijetu Andrej Rubljov. U dvoboju dva tenisača s jednom Masters titulom, nakon dva sata i drame u tie-breaku trećeg seta bolji je bio Hurkacz koji je ovom pobjedom osigurao skok na 11. poziciju.

Pri rezultatu 2:2 u prvom setu Hurkacz je nanizao tri gema u nizu i tako riješio pitanje prvog seta. Poljak je bio sjajan na svome servisu te je bez da se suočio s break loptom osvojio set sa 6:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolje je Rus ušao u drugi set i odmah na početku poveo 3:0. Ovoga puta Rubljov je briljirao na početnom udarcu i sigurno sa 6:3 uzvratio udarac i odveo meč u odlučujući set.

Tamo su oba tenisača mirno držala svoj servis pa je odluka o tome tko će doći do svoje druge Masters titule pala u tie-breaku. Već u prvom poenu Rublev uzima mini break i dolazi do vodstva 3:0. Hurkacz se nije predavao i kod rezultata 5:2 uspio je povezati tri poena u nizu i tako se vratiti u meč.

Kod rezultata 7:7 Hurkacz je ponovno uzeo poen na servis Rubljova i došao u priliku odservirati za meč. No, Poljak to nije iskoristio i drama u Šangaju se nastavila. Uspio je Poljak nakon toga uzeti dva poena u nizu i s 10:8 doći do titule u Šangaju. Ovo mu je druga Masters titula nakon što je 2021. osvojio Miami.

Komentari

Povezano