Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hurkacz zaustavio Nadala u Rimu

Rafael Nadal namučio se u prvom kolu protiv Zizoua Bergsa, ali ni u drugom kolu nije imao ništa jednostavniji zadatak. Čekao ga je Hubert Hurkacz, deveti tenisač na svijetu. Poljak se na kraju pokazao kao bolji protivnik te je došao do pobjede 6:1, 6:3.

Meč su Poljak i Španjolac otvorili poprilično dugim gemom. Nadal je prijetio, došao do pet break prilika, ali niti jednu nije iskoristio. Na kraju je Hurkacz nakon 14 minuta došao do vodstva 1:0. Ni drugi gem nije bio kratak. Nadal je do svog prvog gema došao nako 13 minuta. Tako je nakon 27 minuta na semaforu rezultat bio 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga Hurkacz diže razinu igre i počinje kvalitetnije igrati na svom servisu dok je na Nadalovom servisu stalno prijetio. Osvojio je pet gemova u nizu te je prvi set osvojio sa 6:1.

Drugi set donosi kraći prvi gem nakon kojeg Nadal dolazi do prvog vodstva u meču. Nakon toga Hurkacz osvaja tri gema u nizu čime dolazi do vodstva od 3:1. Držali su obojica svoje početne udarce sve do 5:3. Tada na Nadalovom servisu dolazi do meč lopte koju i koristi za pobjedu 6:1, 6:3.

Hurkacz je tako u svom prvom ogledu s Nadalom došao do pobjede. Njemu sada slijedi meč s Tomasom Martinom Etcheverryjem, 28. na svijetu. Španjolca s druge strane čekaju pripreme za Roland Garros, turnir na kojem ima 14 naslova.

Komentari

Povezano