Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Real rutinski do četvrtfinala Lige prvaka

Nakon epskog preokreta u prvoj utakmici protiv Liverpoola u kojem ni vodstvo od 2:0 za momke s Anfielda nije bilo dovoljno, očekivali smo kako će Carlo Ancelotti ekipu postaviti pragmatično, čuvajući veliku prednost od 5:2 i tražeći način kako da s čim manje stresa i potrošnje energije dočeka vikend i novi El Classico.


Tako je tokom svih 90 minuta i bilo, rutinski je Real odradio posao, a da je vratar Liverpoola Alisson Becker bio manje raspoložen, rezultat je mogao biti i izraženiji u njihovu korist. Mučio ga je Vinicius, Camavinga je pogodio gredu, a prijetili su mu i Benzema i Modrić. S druge strane, Kloppovi su igrači ponovno bili neraspoloženi u fazi napada i nisu uspjevali doći do lopte ni prilika pred vratima Courtoisa, posebice kad su sredinom terena gospodarili Modrić, Camavinga i Kroos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


U nastavku je i Klopp počeo kalkulirati, shvativši da je ganjati preokret suludo, pa se Liverpool povukao i prepustio inicijativu Blancosima koji su pleli mrežu i odigravali utakmicu kakvih su posljednjih sezona u Ligi prvaka odigrali na desetine. Najprecizniji opis Reala u Ligi prvaka je riječ koju smo iskoristili u naslovu – rutina. A rutinski je stigao i pogodak u 78. minuti.


Camavinga je odličnom okomitom loptom tražio Benzemu koji griješi u primanju, lopta se odbija do Viniciusa koji se također spetljao, ali s(p)retno s poda asistirao Benzemi za 1:0. Do kraja utakmice vidjeli smo čuvanje vodstva uz nepotrebno dugu VAR provjeru situacije u kojoj je Tsimikas nehotično igrao rukom unutar 16 metara.


Real Madrid je tako prošao u 27. od 28. dvomeča u Ligi prvaka u kojeg su ušli s vodstvom iz prve utakmice i u dobrom raspoloženju ušao u ključni susret za nastavak natjecanja u La Ligi ovog vikenda.

Komentari

Povezano