Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

I Slaven Belupo blizu završetka projekta izgradnje novog stadiona

A u 5. prosincu 2023. koji će u povijesti hrvatskog nogometa i arhitekture ostati zapisan kao dan najave izgradnje novih nogometnih objekata, pa nakon nove Kantride i novog kampa hrvatske reprezentacije, i Slaven Belupo je bio taj čiji je izgled novog stadiona procurio u javnost.

Kako prenosi podravski.hr, nacrti su već pri kraju, a kontakti između HNS-a i Slaven Belupa uspostavljeni te bi postojeći stadion Ivan Kušek-Apaš trebao biti nadograđen s tri nove i natkrivene tribine na sjeveru, istoku i jugu. U konačnici bi se trebala rekonstruirati i postojeća zapadna tribina za cca. 3.100 gledatelja, a sve tribine spojiti i natkriti krovom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podravski list dobio je uvid u nacrte koprivničke projektantske tvrtke Forma Biro, a novi bi stadion trebao imati 8.125 sjedećih mjesta s tribinama neposredno uz teren. U prvoj fazi gradnje predviđeno je podizanje novih tribina, a u drugoj fazi rekonstrukcija zapadne tribine i proširenje iste za još 6 metara. Konačno, treća faza odnosila bi se na uređenje prizemlja i prve etaže zapadne tribine te pripadajućih poslovnih prostora.

Prema planovima, stadion u Koprivnici trebao bi dobiti sadržaje koji su na razini modernih svjetskih stadiona poput VIP loža, Sky boxova, novinarskih mjesta, a procjena troška projekta iznosi između 14 i 15 miljuna eura. Po pitanju financiranja, Grad Koprivnica i Nogometni klub Slaven Belupo ne planiraju sami sudjelovati u izgradnji ovog stadiona već traže investitore, od HNS-a i Hrvatske, pa sve do stranih lukrativnih investitora koji bi trebali pokriti i do 50% predviđenih sredstava.

Prema izvorima, građevinska se dozvola neće vaditi sve dok Grad i klub ne dobiju garanciju čelnika HNS-a za sufinanciranje projekta, nakon čega bi se trebalo krenuti s poslom, a Hrvatska dobiti još jedan moderan europski stadion.

Komentari

Povezano