Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Iga Świątek preko Petre Martić izborila četvrto kolo Wimbledona

Najbolja tenisačica svijeta, Iga Świątek, u trećem kolu Wimbledona je sa 6:2 7:5 svladala posljednju hrvatsku predstavnicu u glavnom ždrijebu pojedinačnog turnira – Petru Martić.

Prvi set je bio izjednačen do rezultata od 2:2 nakon što su Iga i Petra izmijenile po jedan break. Poslije toga je Poljakinja nanizala četiri uzastopno osvojena gema i set je vrlo brzo bio gotov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto slično smo vidjeli i u drugom setu. Rezultat je bio neriješen do 3:3, a obje tenisačice su prije toga imale svoje break prigode, no nisu ih iskoristile. Tada je Świątek oduzela servis našoj tenisačici i to bez izgubljenog poena.

Petra je taj servis gem otvorila s dvostrukom pogreškom, nastavila je s jednom neprisiljenom, a onda je Iga s dva precizna i snažna winnera napravila break. Potvrdila je Iga taj break te je kod 5:3 imala i meč loptu na Petrin servis, no nije ju iskoristila.

I kada je većina očekivala da je meču došao kraj, Martić uspijeva doći do tri vezane break prilike za izjednačenje na 5:5 te već prvu iskorištava i tako ostaje u meču. Dućanka je imala prednost od 40-0 kod servisa za 6:5, ali ni to nije bilo dovoljno jer Poljakinja osvaja čak osam poena u nizu pa dolazi do tri meč lopte.

Uspjela je Martić zakomplicirati situaciju osvojivši sljedeća dva poena, no njezin pokušaj drop shota u sljedećoj izmjeni je ostao u mreži pa je tako Poljakinja izborila plasman u četvrto kolo turnira.

Świątek će u četvrtom kolu igrati protiv Švicarke Belinde Benčić.

Komentari

Povezano