Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Igor Štimac i Indija izgubili od Afganistana

Reprezentacija Indije na čelu s Igorom Štimcem poražena je u četvrtom kolu druge faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u SAD-u, Meksiku i Kanadi 2026. godine. Na domaćem terenu nakon preokreta ih je porazila reprezentacija Afganistana.

Štimac i njegovi izabranici su nakon remija u Saudijskoj Arabiji, državi u kojoj Afganistan igra svoje domaće utakmice, tražili bodove na domaćem terenu. Nakon prvog poluvremena se činilo kako bi Indija mogla doći do tri boda. Vječni Sunil Chhetri u 38. minuti doveo je Indiju u vodstvo golom iz jedanaesterca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaći su držali prednost sve do 70. minute kada je Rahmat Akbari, igrač Torpeda iz Kutaisija zabio za 1:1. Afganistanci nisu stali na tome već su u 88. minuti došli do potpunog preokreta. Muhammad Sharif je realizirao jedanaesterac za vodstvo i pobjedu 2:1.

Afganistan je tako iz neizlazne situacije došao do prilike da i oni sudjeluju u borbu za treću fazu kvalifikacija. Indija je s jednim osvojenim bodom u ovom reprezentativnom ciklusu sebi zakomplicirala borbu za Svjetsko prvenstvo.

Štimčeva reprezentacija još uvijek je na drugoj poziciji koja vodi u treću fazu, ali u idućem ciklusu čekaju ih utakmice protiv Katra i Kuvajta koji u četvrtom kolu igraju međusobno.

Komentari

Povezano