Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Igrač Češke propušta Euro zbog ozljede zadobivene na bizaran način

U posljednjem tjednu uoči Europskog prvenstva, fokus glavnine reprezentacija je na podizadnju fizičke spreme i taktičke uigranosti, pazeći se na to kako ne bi došlo do nepotrebnih ozljeda.

Ipak, do njih ponekad dolazi. Kroz povijest je jedan od pamtljivijih bizarnih razloga onaj španjolskog vratara Santiaga Canizaresa, koji je propustio Svjetsko prvenstvo 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji, zato što mu je prilikom brijanja ispala bočica s kolonjskom vodom i razrezala tetivu na stopalu. Isto je prvenstvo propustio i Brazilac Emerson koji je na treningu stao na gol kako bi branio udarce suigračima, da bi mu jedan udarac dislocirao rame, zbog čega nije mogao participirati u posljednjem brazilskom osvajanju zlata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Canizares i Emerson dobili su konkurenciju u Michalu Sadileku, češkom 25-godišnjem veznjaku koji igra u Twenteu. Sadilek je za Češku nastupao i na posljednjem Europskom prvenstvu, a ukupno je u njihovim redovima odigrao 25 utakmica i postigao jedan pogodak, te se očekivalo da bude starter jer je u prijateljskoj utakmici protiv Malte nosio i kapetansku traku.

Nakon te utakmice, Sadilek je sjeo na bicikl, no imao nesreću da padne s njega i dobije razderotinu na nozi koja ga je, na njegovu žalost, udaljila od nastupa na Europskom prvenstvu.

Sadilek je nažalost pao dok je vozio bicikl i zadobio razderotinu na nozi”, rekao je glasnogovornik reprezentacije u nedjelju u izjavi. “Ovo je veliki udarac za nas jer je Michal jedan od naših iskusnih igrača. Nije bez razloga nosio kapetansku traku tijekom utakmice protiv Malte.

Češka je na Euru u skupini F, a prije prve utakmice na prvenstvu, protiv Portugala 18. lipnja, odigrat će prijateljski susret sa Sjevernom Makedonijom u ponedjeljak.

Komentari

Povezano