Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Igrač Toronto Raptorsa doživotno izbačen zbog klađenja

Sjevernoamerička košarkaška NBA liga doživotno je suspendirala igrača Toronto Raptorsa Jontayja Portera zbog odavanja povjerljivih informacija sportskim kladionicama i klađenja na utakmice.

Istraga koju je provela NBA liga utvrdila je kako je “Porter otkrio povjerljive informacije sportskim kladioničarima, te ograničio svoje minute u igri kako bi utjecao na ishod jedne ili više oklada na njegovu izvedbu u barem jednoj utakmici Raptorsa,” objavila je NBA liga u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liga je utvrdila kako je Porter 20. ožujka otkrio jednom kladioničaru informacije o svom zdravstvenom stanju, a potom je uplaćeno 80.000 dolara da Porter neće zabilježiti ponuđeni broj koševa na toj utakmici. Nakon samo nekoliko minuta provedenih na parketu, Porter se požalio na ozljedu i nije se vraćao u igru.

Oklada koja je uplatitelju trebala donijeti zaradu od 1.1 milijuna dolara je zamrznuta, a NBA je pokrenula istragu. Istragom je utvrđeno i kako je Porter uplatio najmanje 13 oklada na NBA utakmice, a uplate su se kretale od 15 do 22.000 dolara, a donijele su mu zaradu od 76.059 dolara. Nije se kladio na svoj učinak, ali se kladio na poraz Raptorsa.

Komentari

Povezano