Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Igrač Toulousea posuđivao je novac od suigrača za klađenje

Toulouse FC ne silazi sa naslovnica francuskih sportskih dnevnika. Nakon što su krajem travnja osvojili Coupe de France dominantnom predstavom protiv Nantesa, prošlog su vikenda bili u središtu kontroverze zbog svoje zvijezde Zakarije Aboukhlala, koji je odbio nositi dres s duginim bojama, pa je ligaški susret između Toulousea i Nantesa kasnio više od sat vremena. Aboukhlal je nakon toga suspendiran, a najnoviji slučaj iz kuće Toulouse tiče se Rasmusa Nicolaisena.

Prema pisanju portala specijaliziranog za vijesti iz Toulouse FC-a Les Violets, 26-godišnji danski stoper se u posljednjih nekoliko mjeseci suočio sa značajnim osobnim financijskim problemima. Kako bi te probleme nadišao, počeo je posuđivati novac od suigrača i članova stožera uz obećanje povratka u kratkom roku, no ubrzo se ispostavilo da to neće biti u mogućnosti učiniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno se radi o 100.000 €, zbog čega su predstavnici igrača odlučili priču ispričati upravi kluba i tražiti suspenziju igrača, koji zbog toga nije zaigrao protiv Lyona 14. travnja, a klub je u ime Nicolaisena igračima kojima je bio dužan novac, podmirio dugovanja. Nicolaisen se nakon toga vratio u sastav i zaigrao i u finalu Kupa i svim sljedećim utakmicama te bio jedan od boljih igrača na terenu.

Ono što može biti zabrinjavajuće za cijeli kolektiv francuskog kluba je činjenica kako je Nicolaisen igrač “s dosjeom”, tj. za vrijeme igranja u Portsmouthu bio je kažnjen s 2.800 eura zbog klađenja na 50 nogometnih utakmica, što igračima nije dozvoljeno. Istraživanje je dokazalo kako je Nicolaisen na utakmice uložio ukupno 46.000 eura, a minus nakon serije klađenja iznosio je 5.200 eura. Potvrdilo se kako nije bio uključen u namještanje rezultata utakmica, već samo u profesionalnim igračima nedozvoljeno, klađenje na nogometne utakmice. Puno je goru sudbinu po tom pitanju doživio Ivan Toney, o čemu smo pisali jučer.

Nogomet i klađenje, barem kad je o igračima riječ, neće nikad prestati biti tema…

Komentari

Povezano