Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Igrači Bejzbola iz SAD-a i Venezuele dobivaju hrvatsko državljanstvo

Pod predsjedavanjem čelnika Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatka Mateše, u utorak je održana konstituirajuća sjednica Vijeća HOO-a u mandatnom razdoblju 2024. – 2028, a u radu je sudjelovalo 18 od aktualna 22 člana.

Na prvoj sjednici Vijeća u novom sazivu prihvaćeno je izvješće o sudjelovanju hrvatskih sportašica i sportaša na 33. Olimpijskim igrama u Parizu (od 26. srpnja do 11. kolovoza). Nastup 73 olimpijca i olimpijke u 16 sportova ocijenjen je vrlo dobrim, budući da su sa sedam medalja donijeli Hrvatskoj 30. mjesto na ljestvici uspješnosti u konkurenciji 206 država.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijeće HOO-a jednoglasno je prihvatilo prijedlog o povećanju stipendija svim sudionicima na 1300 eura mjesečno u razdoblju od 1. rujna do 31. prosinca ove godine. Glavnim zaslužnicima za uspjeh – osvajačima olimpijskih medalja – stipendije će pritom biti zaokružene na 2000 eura.

Pozitivno mišljenje Hrvatskog olimpijskog odbora, kao jedno od potrebnih za primitak u hrvatsko državljanstvo stranih sportaša i trenera, dobio je trener Filipa Zubčića, Sergej Komarov. Zanimljivo, isto su dobili i dva igrača baseballa. Radi se o Amerikancu Lukeu Michaelu Salasu te igraču iz Venezuele Jormanu Javieru Alcali Quijiji. Tako bi hrvatska baseball reprezentacija mogla dobiti dva inozemna pojačanja.

Komentari

Povezano