Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Igrači Dinamo Kijiva neće se rukovati s igračima Partizana

Danas su na rasporedu prve utakmice drugog pretkola UEFA-ine Lige prvaka, a jedan je par već dobio svoju uvodnu priču i prije samog odigravanja. Radi se o dvoboju između srpskog Partizana i ukrajinskog Dinama iz Kijiva.

Naime, u sklopu press-konferencije na kojoj se pričalo o samoj utakmici, glavni trener ukrajinske momčadi Oleksandr Šovkovskij rekao je kako njegovi igrači neće sudjelovati niti u jednoj od zajedničkih službenih aktivnosti koje prethode samom meču, a koje uključuju i međusobno rukovanje nogometaša dvaju klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlog je, naravno, političke prirode, a potječe iz Partizanova nedavnog sudjelovanja na jednom nogometnom turniru u Rusiji gdje su ovog ljeta odigrali nekoliko utakmica s tamošnjim klubovima (Dinamo Moskva, CSKA Moskva i Lokomotiv Moskva). S obzirom da je i dalje u tijeku ruska okupacija ukrajinskog teritorija, iz kluba su se odlučili na ovakav potez kako bi iskazali svoj protest. Kako će sve proteći na samoj utakmici ostaje za vidjeti.

Prva utakmica igra se danas u 20 sati u poljskom Lublinu, a ukrajinske momčadi iz gore navedenog razloga svoje utakmice moraju igrati van vlastite zemlje. Uzvrat je na rasporedu tjedan dana kasnije. Dva su se kluba dosad susretala četiri puta, a u svakom od tih susreta slavio je Dinamo. U prvoj rundi Kupa prvaka 1976. velika generacija Dinama predvođena Olehom Blohinom slavila je u dvije utakmice s ukupnih 5:0, dok je 2017. Dinamo upisao dvije pobjede u grupnoj fazi Europa lige.

Komentari

Povezano